home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kia Niro

Kia je danas na sajmu u Seulu prikazala novu, drugu generacija modela Niro, ali konkretni tehnički detalji još nisu objavljeni.

Kia Niro

U svakom slučaju, nakon pet godina aktuelni Niro dobija naslednika, i to u vidu kompaktnog elektrifikovanog crossovera čiji izgled je inspirisan dizajnom HabaNiro concepta iz 2019. godine.

Kia Niro

Između ostalog se ističu LED prednja svetla, jedinstveni vertikalni dizajn zadnjih svetala, instrumentna tabla spojena u jednu celinu (integriše digitalne instrumenate i ekran infotainment sistema), kao i džojstik umesto klasične ručice menjača.

Kia Niro

Za razliku od EV6 koji se bazira na E-GMP platformi, novi Niro će po ranijim informacijama i dalje imati platformu koja je originalno napravljena za vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Uprkos tome, novi Niro će po najavama iz korejske fabrike biti efikasniji od dosadašnjeg modela.

Kia Niro

Kao što je pomenuto na početku detalji još nisu saopšteni, ali je poznato da će se novi Niro od sledeće godine kupcima nuditi u hybrid, plug-in hybrid i u potpuno električnoj varijanti.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

U nastavku i PR saopštenje uvoznika Kije za Srbiju:

Premijera potpuno novog Nira na salonu mobilnosti u Seulu
 
Kia je danas predstavila potpuno novog Nira koji je integralni deo Kijine sve šire ponude ekološki prihvatljivijih modela.

Potpuno novi Niro je redizajniran u skladu sa dizajnerskom filozofijom "Spajanje suprotnosti"  (Opposites United) i jasno predstavlja Kijinu predanost održivosti. Novi Niro koji crpi inspiraciju iz prirode odgovara kompleksnim potrebama osvešćenih potrošača i pruža dizajn koji povezuje ekološku prihvatljivost sa zabavom i užitkom u vožnji.

Efikasna aerodinamika i održivi materijali su kod novog Nira ujedinjeni sa kohezivnim dizajnom. Ova savršena kombinacija donosi prostranost i izgled SUV-a. Pored toga Kia predstavlja način "Greenzone Drive Mode" koji automatski prebacuje iz (P)HEV (hibridnog odn. plug-in hibridnog) načina vožnje u EV (električni) način kako bi omogućio rešenja održive mobilnosti. Tokom vožnje po zelenim područjima, kao što su stambena područja ili obližnje škole i bolnice vozilo automatski koristi struju na osnovi navigacionih uputstava i podataka o istoriji vožnje. Prepoznaje i vozačeva popularna mesta (npr. kuća i kancelarija) označene u navigacionom sistemu kao zelena područja.

Potpuno novi Kia Niro koji je pravi primer Kijine predanosti održivosti i budućeg razvoja modela donosi i nove reciklirane materijale u kabini. Obloga plafona je napravljena od  recikliranih tapeta, sedišta su od bio poliuretana sa tkaninom tencel od listova eukaliptusa, dok je na vratima upotrebljena boja bez BTX (boja na vodenoj osnovi koja ne sadrži benzen, toluen i ksilen), koja smanjuje uticaj na životnu sredinu i količinu otpada.

Niro nasledio odvažne dizajnerske elemente koncepta Habaniro iz 2019. godine
Eksterijer novog Nira nadograđuje odvažne dizajnerske elemente prvi put predstavljene 2019. godine na konceptu Habaniro. Novi elegantni i samouvereni krosover utelovljava Habanirov avanturistički pristup svojom visokotehnološkom dvobojnom karoserijom. U unutrašnjosti kabine neobična nesimetrična komandna tabla kombinuje vodoravne i dijagonalne oblike, što implementuje dizajnersku filozofiju 'spajanja suprotnosti', dok svojom odvažnom, praktičnom i ekološki prihvatljivijom konstrukcijom vozilo ispunjava etičko usmerenje 'Zabava sa razlogom' (Joy for Reason).

Potpuno novi Niro biće raspoloživ u tri varijante – kao klasični hibrid (HEV), plug-in hibrid (PHEV) i električni automobil (EV).čitanja : 1051Komentari