home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nova Toyota Sequoia

26 Jan 2022 - 20:32 Noviteti Link
Toyota Sequoia

Poput obalnih sekvoja po kojima je dobila ime, potpuno nova Sequoia za modelsku godinu 2023 ostavlja trenutni, neizbrisiv utisak. SUV s tri reda sedišta je potpuno nov iz temelja, a cilj mu je podići segment ogromnih SUV modela s luksuznom udobnošću, impresivnom tehnologijom i performansama koje oduzimaju dah iz novog efikasnog hibridnog pogonskog sklopa.

Na prvi pogled, naziv “Sequoia” pristaje ovom velikom SUV-u zbog njegove veličine. Ako malo povučemo simboliku, vrsta drveta nije samo najveća na svetu, već je i jedna od najjačih i najčvršćih, poznata po svojoj dugovečnosti, a neka su stara gotovo 2000 godina. Predviđa se da će potpuno nova Toyota Sequoia modelske godine 2023 biti dostupna u leto 2022. godine.

Toyota Sequoia

Ova treća generacija Sequoie je potpuno redizajnirana i dostojna opisa “potpuno novog SUV-a”. Sve 2023 Sequoie će sadržavati moćni twin-turbo V6 hibridni pogonski sklop i-FORCE MAX. Prvi put predstavljen u Tundri, ovaj izuzetni hibrid proizvodi 437KS.

Toyota Sequoia

i-FORCE MAX nije samo veliki po snazi, jer ovaj pametno konstruisani pogonski sklop ima jedinstveni motor generator unutar kućišta zvona između twin-turbo motora i 10-stepenog automatskog menjača. Ovaj dizajn pruža i maksimalne perfpormanse i odličnu efikasnost, a dizajniran je i izrađen imajući na umu teške performanse i zahteve. Procene potrošnje goriva trenutno nisu dostupne, ali se očekuje da će i-FORCE MAX biti izuzetno konkurentan na vrhu segmenta, te će doneti ogroman napredak u odnosu na prethodnu generaciju.

Toyota Sequoia

Sequoia će se nuditi u 2WD ili dostupnom 4WD sistemu s pola radnog vremena za SR5, Limited, Platinum i Capstone varijante. TRD Pro će se nuditi samo u 4WD pogonu. Sistem 4WD na pola radnog vremena se oslanja na prenosno kućište, kojim se upravlja preko poluge na centralnoj konzoli, za izbor između 2WD, 4WD high ili 4WD low.

Amerikanci će imati brojne opcije. Sequoia nudi prostor za porodice kojima je potreban – bilo da se radi o prevozu putnika, opreme ili oboje. Biće dostupan u pet paketa opreme koji uključuju SR5, Limited, Platinum, TRD Pro i novi Sequoia Capstone. Svaki paket opreme ima svoj jedinstveni izgled, ali tim u Toyotinom severnoameričkom dizajnerskom studiju Calty je bio odgovoran za stil i imao je primarne ciljeve koji će se preneti na celu liniju.

Sequoiin asortiman počinje s dobro opremljenim SR5 koji nudi snažne temelje snage, efikasnosti i tehnologije. Nudi impresivne standardne karaktersitike koje uključuju pogonski sklop i-FORCE MAX koji je uparen sa standardnim automatskim mjnjačem s 10 stepeni prenosa, standardnim Toyota Safety Sense 2.5, grejanim sedištima i još mnogo toga. Takođe ima standardni 12,3-inčni digitalni ekran instrumenata i Panoramic View Monitor (PVM). Prilikom nadogradnje na SR5 Premium paket, Sequoia dodaje 14-inčni audio multimedijski ekran, treći red s električnim pogonom, podizna vrata bez ruku, Softex sedišta te utičnice od 120 V u kabini i teretnom prostoru.

Toyota Sequoia

Limited se nadograđuje na SR5 s jasnim naglaskom na dodatnu udobnost. Ne samo da dobija standardni 14-inčni Toyotin Audio Multimedijski ekran osetljiv na dodir, već takođe dodaje standardna grejana/ventilisana prednja sedišta s memorijskim postavkama, standardni grejani upravljač, električni sklopivi treći red i električna vrata za podizanje bez ruku.

Toyota Sequoia

Širok izbor boja je dostupan kupcima, uključujući Belu, Wind Chill Pearl, Celestial Silver, Lunar Rock, Magnetic Grey Metallic, Blueprint, Army Green, Midnight Black Metallic, Smoked Mesquite, Supersonic Red i TRD-ekskluzivno Solarni oktan. Dostupne su i nešto skuplje nijanse u ponudi – Wind Chill Pearl i Supersonic Red, a premium boja Solar Octane je ekskluzivna za verziju TRD Pro.

Ovaj model će se dakle voziti daleko od Evrope…

Izvor: Autoportal.hr

Foto i video: Toyota
čitanja : 759Komentari