home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat 500 Dolcevita & 500X Dolcevita

Kompanija Fiat predstavila je drugo specijalno izdanje svojih preostalih modela sa motorima unutrašnjeg sagorevanja 500 opsega, nazvano Dolcevita.

Fiat 500 Dolcevita

Ukoliko vam se čini da ste ovakve modele već videli, onda moramo napomenuti da je 500 Dolcevita serija lansirana 2019. godine, sa kabriolet 500X Dolcevita modelom koji je usledio 2021. godine. Međutim, novi modeli za 2022. godinu potpuno su osveženi sa mild hibridnim pogonskim sklopom i nešto drugačijim kombinacijama boja radi inovativnog izgleda. Fiat se odlučio za iskustvo otvorenog krova, zbog toga Dolcevita specijalna izdanja ekskluzivno dolaze sa mekim gornjim delovima.

Fiat 500 Dolcevita

Po pitanju 500X varijanti, važno je napomenuti da dolaze sa novim srednje hibridnim pogosnkim sklopom, predstavljenim u opsegu po prvi put nešto ranije ove godine. Prema tome, on kombinuje turbo 1,5 litara veliku četvorocilindričnu jedinicu dpbru za 128 ks i 240 Nm obrtnog momenta, sa 48 V snažnim BSG električnim motorom koji dodaje 20 ks i 55 Nm obrtnog momenta. Snaga ove serije prenosi se na prednju osovinu putem sedmostepenog menjača duplog kvačila.

Fiat 500X Dolcevita

Vizuelno, Dolcevita dobija Galeto White eksterijer, nijansu koja je veoma ukusno kombinovana sa mekim krovom na uvlačenje u boji slonovače, dvotonskim osamnaestoinčnim točkovima, hrom/satenskim akcentima i Dolcevita logom na prednjim branicima. Unutar putničke kabine, takođe je moguće videti sedišta mekana na dodir u boji slonovače, sa belim 500 oznakama i kontrolnom tablom u boji karoserije. Standardna oprema uključuje sedmoinčni Uconnect informativno-zabavni sistem, navigaciju, kameru sa zadnje strane, automatske farove i brisače na istim.

Fiat 500X Dolcevita

Kada je reč o sada već staroj 500 seriji, Dolcevita specijali nastoje da dodaju nešto više u čitavu kombinaciju, za sve ljude koji i dalje nisu spremni da stupe u svet potpuno električne 500 EV linije. Ispod haube nove 500 Dolcevita serije nalazi se jednolitarski FireFly trocilindrični agregat, dobar za 69 ks i 92 Nm obrtnog momenta, koji je elektrifikovan još od 2022. godine sa dodatnim dvanaestovoltnom BSG jedinicom i litijum-jonskom baterijom.

Fiat 500X Dolcevita

Dolcevita serija je jedino dostupna u 500 Cabrio stilu karoserije, koja sada poseduje Galeto White boju, bež mekani krov, crne, dijamantski sečene, šesnaestoinčne aluminijumske točkove i hromirane poklopce retrovizora. Enterijer je unapređen sedištima u boji slonovače, postavljenim Frau kožom, kontrolnom tablom kreiranom u stilu prirodnog drveta svetle boje, kožnim šaltheblom i belim akcentima na patosnicama.

Fiat nije otrkio cene svojih novih modela, ali definitivno možemo očekivati da bude nešto veća od standardnih srednje hibridnih varijanti koje trenutno možemo videti na tržištu.

Izvor: Autoexclusive.rs / Carscoops.com

Foto: Fiatčitanja : 545Komentari