home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
McLaren Senna XP El Triunfo Absoluto

McLaren Senna je ionako ekskluzivan automobil (proizveden u samo 500 primeraka), ali McLaren Beverly Hills je ponudio specijalnu seriju od četiri primerka naručena preko McLaren Special Operations odeljenja (MSO).

Prva tri su još ranije predstavljena, a sada je stigao četvrti i poslednji model poznat kao Senna XP El Triunfo Absoluto (Apsolutni trijumf).

McLaren Senna XP El Triunfo Absoluto

Napravljen da proslavi pobedu Ajrtona Sene na Velikoj nagradi Meksika u Formuli 1 1989. godine, model je služio kao automobil za medije pre nego što je vraćen u Veliku Britaniju da bude modifikovan 2021. Kako piše Carscoops, kao deo procesa, automobil je dobio novi izgled. Sada ima grafitno sivu spoljašnjost sa naglašenim Accent Red i Mexico Green detaljima koji odaju počast trci.

McLaren Senna XP El Triunfo Absoluto

Pridružuje im se asortiman specijalnih detalja uključujući MSO elemente od vidljivih ugljeničnih vlakana, MSO Electroform prednju značku i Anniversary White centralne matice točkova.

Primećuju se i potpis Ajrtona Sene, ručno oslikana meksička zastava na zadnjem krilu, značka El Triunfo Absoluto i poklopac za rezerevoar sa dizajnom meksičke zastave.

Tu su i MSO Jet Black kožna unutrašnjost koja sadrži sedišta sa kontrastnim šavovima, naslone za glavu sa utisnutom meksičkom zastavom, pragovi od ugljeničnih vlakana sa prikazom Ajrtona Sene na podijumu 1989. godine, višebojni volan, kao i pločica na kojoj je ugravirano „EL GRAN PREMIO DE MEKSICO DE 1989.“

Motor je 4,0 litarski twin-turbo V8 sa 588 kW/800KS i 799 Nm (uz sedmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom), koji omogućava ubrzanje 0-100 km/h za 2,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 340 km/h.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 289Komentari