home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW M3 Touring MotoGP Safety Car

Kako navodi BMW, više prostora nego u bilo kom prethodnom M3 čini novi BMW M3 Touring (G81) odličnom osnovom za bezbednosni automobil u MotoGP šampionatu.

Bezbednosni automobil ima i neke dodatne delove iz BMW M Performance programa, ali ide i značajan korak dalje. Prikladan za MotoGP, bezbednosni automobil ima M Performance izduvni sistem sa izduvnim cevima raspoređenim u trapezoidnom obliku.

BMW M3 Touring MotoGP Safety Car

Pošto bezbednost igra ključnu ulogu na trkačkoj stazi, a posebno kod bezbednosnog automobila, unutrašnjost je takođe modifikovana: Recaro trkačka sedišta, pojasevi u četiri tačke i sigurnosni poprečni nosač u zadnjem delu imaju za cilj da putnicima pruže najbolju moguću zaštitu ako dođe do najgoreg, dok krovna svetla i prednji farovi obezbeđuju još bolju  vidljivost.

BMW M3 Touring MotoGP Safety Car

Nalepnice na BMW M3 Touring Safety Car-u ne samo da obeležavaju 50. rođendan M GmbH, već takođe slave dugogodišnju saradnju između nosioca prava na MotoGP Dorne Sports i BMW M.

Po performansama BMW M3 Touring Safety Car ne bi trebalo da se razlikuje od drumskog vozila: ima 510KS i mogućnost ubrzanja od 0 do 100 za 3,6 sekundi.

Funkcije kao što su desetostepena M kontrola proklizavanja i analizator drifta mogu se zatim koristiti na trkačkoj stazi bez ugrožavanja sopstvene vozačke dozvole ili drugih učesnika u saobraćaju.

Franciscus van Meel (izvršni direktor BMW M GmbH): „Svetska premijera novog M3 Touringa je još jedan vrhunac u godini našeg jubileja, jer po prvi put u našoj 50-godišnjoj istoriji predstavljamo M3 kao Touring model. Zato ima smisla da ovaj novi automobil visokih performansi uključimo u našu flotu MotoGP bezbednosnih automobila. U našem višedecenijskom partnerstvu sa nosiocem prava na MotoGP Dornom Sports, uvek nam je bilo od najveće važnosti da najnovije BMW M modele stavimo u službu bezbednosti na stazi, a sa BMW M3 Touring MotoGP Safety Car-om nastavljamo ovu tradiciju. Zaista se radujemo što ćemo ga videti kako nastupa na legendarnom usponu u Gudvudu, a zatim kasnije na stazi na vrhuncu motociklističkih trka."

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 450Komentari