home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Pagani Zonda Revo Barchetta

Na Goodwood Festivalu brzine se pojavio i unikatni Pagani Zonda Revo Barchetta.

Kako piše Carcsoops, Zonda Revo Barchetta postoji od 2020. godine, ali iz nekog razloga izgleda da nikada nije napustila fabriku Pagani gde je bila izložena od početka 2021. Kao takva, nejasno je da li je u vlasništvu nekoga iz Paganija, možda samog Horacija Paganija, ili je u stvari u vlasništvu privatnog kolekcionara koji čeka na isporuku par godina.

Pagani Zonda Revo Barchetta

Hiperautomobil ima doterani prednji deo, sa masivnim spliterom od ugljeničnih vlakana, kao i čudni zadnji deo sa visokim krilom, malim sekundarnim krilom i ogromnim difuzorom od ugljeničnih vlakana. Ključna tačka razlike između njega i svih modela Revolucion pre njega je jedinstvena šema boja koja kombinuje delove srebrne, crvene i plave boje sa izloženim panelima od ugljeničnih vlakana.

Ostatak dizajna automobila je preuzet od Zonde Barchetta, uključujući tanko vetrobransko staklo i produžene poklopce točkova od ugljeničnih vlakana pozadi. U kabini automobila se nalaze svetlo plavi akcenti, uključujući naslone sedišta i velike delove instrument table.

Smatra se da je snaga identična svim ostalim modelima Zonda Revolucion, što znači da 6,0 litarski atmosferski V12 motor raspolaže sa 791KS i 730 Nm obrtnog momenta. Motor je uparen sa Xtrac šestostepenim sekvencijalnim menjačem, uz pogon na zadnje točkove.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Instagram.com/scottsdale_carspottingčitanja : 270Komentari