home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nissan X-Trail

Nissan je u Japanu 25. jula startovao sa prodajom nove, četvrte generacije X-Traila, dok će promocija evropske verzije ovog SUV-a premijeru imati 6. septembra.

Japanska verzija (na slikama) je na raspolaganju samo u elektrifikovanom obliku, sa hibridnim pogonom u 2WD i 4WD (e-4ORCE) verzijama. Kako se očekuje, ista postavka će biti ponuđena i u Evropi.

Nissan X-Trail

Novi X-Trail je napravljen na CMF-C platformi, dok hibridni pogon kombinuje 1,5 litarski benzinski turbo motor sa e-POWER sistemom druge generacije. Nissan navodi da je hibridni sistem poboljšan u smislu „snage i tišine“ u poređenju sa prethodnikom.

Nissan ističe da 1,5 litarski motor sa unutrašnjim sagorevanjem nije povezan sa točkovima, što ograničava njegovu ulogu samo kao generatora za elektromotore.

Nissan X-Trail

4WD varijante SUV-a imaju električni sistem pogona na sva četiri točka e-4ORCE sa dva elektromotora, sličan onom koji koristi potpuno električna Ariya, nudeći poboljšane performanse u svim uslovima na putu. X-Trail takođe ima tehnologiju e-Pedal Step koja primenjuje regenerativno kočenje.

Nissan X-Trail

U Japanu je novi X-Trail dostupan u 12 boja, uključujući Cardinal Red i pet dvobojnih konfiguracija.

U enterijeru se nalazi digitalna instrument tabla od 12,3 inča sa dva režima prikaza, ekran osetljiv na dodir od 12,3 inča, plus head-up displej od 10,8 inča.

Za verziju sa pet sedišta Nissan kaže da ima najveći prtljažnik u segmentu, a postoji i varijanta sa sedam sedišta.

Oprema uključuje Nissan Safety Assist 360 sa kamerama, radarom i sonarom koji nadgledaju okolinu, plus dugu listu za poluautonomne funkcije kao deo Nissanovog ProPILOT paketa.

U svakom slučaju, više detalja o evropskoj verziji očekujemo uskoro.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 381Komentari