home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bentley Batur

Nakon premijernog predstavljanja pred publikom koje je brojčano ograničeni GT model Batur imao na ovogodišnjem izdanju izložbe Monterey Car Week u Kaliforniji, testni vozači i inženjeri Bentleya krenuli su sa dva predprodukcijska modela u završna testiranja koja uključuju i mnogo kilometara na evropskim javnim putevima, a sve zajedno trajaće 58 nedelja.

Bentley Batur

Jedan od dva testna modela u Bentleyu su nazvali Batur #0 i karakteriše ga zanimljiva ljubičasta boja karoserije s jedva vidljivim markerima koji će inženjerima ukazivati na eventualne strukturalne nedostatke. Pre planiranih testiranja, u kojima će se #0 suočavati sa izazovima pri velikim brzinama na VW-ovoj test stazi Ehra-Lessien, ultraluksuzni Grand Tourer ide na 2.500 kilometara dugo putovanje iz Nemačke, preko Italije i Francuske do Španije.

Bentley Batur

Nakon Španije sledi nemilosrdna jurnjava na pomenutoj test stazi, a onda je na redu još 7.500 kilometara na evropskim javnim putevima. U Bentleyu nisu zaboravili da napomenu da je Batur, pre poslednjeg 58-nedeljnog kruga testiranja, već prošao kroz mnogobrojna testiranja (najviše pogonske grupe) koja su trajala više od 100 nedelja.

Bentley Batur

Ranije je otkriveno da Batur pokreće 6,0 litarski biturbo W12 koji razvija 740 konjskih snaga i 1.000 Nm obrtnog momenta, što ga čini najsnažnijim produkcijskim modelom Bentleya do sada. Zna se i da će biti proizveden u samo 18 primeraka, a kupci koji su već izdvojili dva miliona evra svoje primerke će dobiti sredinom naredne godine.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Bentleyčitanja : 547Komentari