home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
SsangYong Torres EVX

Korejski SsangYong Motor (za koji je inače još ranije najavljeno da će promeniti ime u KG Mobility), najavljuje skoru premijeru električnog krosovera Torres EVX.

Premijera će se održati 30. marta na sajmu mobilnosti u Seulu, zajedno sa velikim brojem koncepata i serijskih vozila.

Automobil je razvijen pod kodnom oznakom U100, dok je naziv serijskog modela Torres EVX kombinacija slova EV (električno vozilo) i X (eXtreme), koja izražava njegov avanturistički karakter.

SsangYong Torres EVX

Model izgleda drugačije od svog rođaka sa SUS motorima, pre svega zbog redizajniranog lica koje predstavlja evoluciju „Powered by Toughness“ dizajnerskog jezika koji je specifičan za EV. Između ostalog, tanka LED traka zamenjuje masku kod običnog Torresa sa šest osvetljenih tačaka.

Branik je takođe drugačiji za EVX sa farovima postavljenim nisko na bočnim otvorima. Profil je identičan Torresu sa SUS motorima sa izuzetkom novih aluminijumskih točkova. SsangYong još nije objavio slike zadnjeg dela, ali je nagovestio LED traku pune širine i prepoznatljivu izbočinu na vratima prtljažnika.

SsangYong Torres EVX

Unutrašnjost je takođe modifikovana sa novim digitalnim kokpitom sa dva ekrana i umetcima u stilu drveta na instrument tabli. Volan je poznat iz verzije sa SUS pogonom.

Kompanija kaže da nova kontrolna tabla „poboljšala ukupnu vidljivost“ i opisuje novi EVX kao ergonomičniji.

Za sada nisu objavljene specifikacije Torresa EVX, jer se detalji čuvaju za zvaničnu premijeru. SUV bi mogao da deli svoju bazu sa manjim modelom Korando e-Motion. Potonji dolazi opremljen jednim električnim motorom postavljenim na prednjoj strani koji proizvodi 140 kW/190 KS i baterijom od 61,5 kWh, koja nudi 340 km WLTP dometa.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 276Komentari