home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Electric Military Concept Vehicle

General Motors Defense već neko vreme radi na verziji svog GMC Hummera EV, a sada imamo prvu sliku tog vozila kao i neke osnovne specifikacije.

Takozvani Electric Military Concept Vehicle je skraćeni električni Hummer, s raznim modifikacijama za upotrebu u vojsci.

Portparol GM Defense je za portal The Drive izjavio da EMCV ima istu šasiju i pogonski sistem kao GMC Hummer EV. To znači da ima ogromnu bateriju od 212 kWh i 1000 konjskih snaga. Hardverske promene uključuju Fox amortizere, 37-inčne gume, kočnice za teške uslove rada i poboljšane prilazne te odlazne uglove za mobilnost izvan puta, piše Revija HAK.

Američka vojska već neko vreme testira nekoliko civilnih Hummera EV. Vojsku verovatno zanima ne samo sposobnost vozila da brzo i tiho vozi kroz područje sukoba – pick-up ima i Silent Watch te Silent Drive način rada – već i koliko je energije u njegovoj bateriji. Kao što je GM-ov portparol primetio, ogromna baterija u Hummeru nudi značajnu izlaznu snagu za drugu električnu opremu. Pretpostavlja se da bi ta velika količina električne energije mogla da bude korisna za logistiku u ratnim uslovima.

Naravno, ovaj Hummer biće u raznim verzijama opremljen oklopom i naoružan, odnosno kabina neće ostati samo na cevastoj strukturi, a sigurno neće biti dostupan civilima, kao što je to bio slučaj s Hummerom H1 koji je imao niz dizelskih motora i benzinski V8.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: GM Defensečitanja : 375Komentari