home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Novi Ford Taurus SHO

11 Feb 2009 - 11:31 Noviteti Link

Mesec dana posle premijere standardnih verzija novog Taurusa na Salonu automobila u Detroitu, američki Ford na Salonu u Čikagu proširuje ponudu ovog modela novom, sportskom SHO (Super High Output) varijantom.

 (Dalje)Saab 9-3X i zvanično

11 Feb 2009 - 11:27 Noviteti Link

Saab je za kupce, koji ne žele velike crossover ili tradicionalne SUV modele, pripremio rešenje u vidu novog Saaba 9-3X, koga će publika premijerno moći da vidi već na sledećem Salonu automobila u Ženevi (5. – 15. mart).

 (Dalje)Nakon promocije standardnog modela i20 sa petora vrata na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu, Hyundai je pripremio i njegovu STC (SporTy Compact) varijantu sa parom vrata manje, čija premijera će naravno biti održana na Salonu u Ženevi početkom marta.

 (Dalje)

Američki Ford kao premijeru za sledeći Salon automobila u Čikagu najavljuje i specijalno izdanje svog pick-up modela F-150. Radi se o limitiranom modelu F-150 Harley-Davidson (i to samo u SuperCrew konfiguraciji kabine), koji treba da kombinuje popularnost modela F-150 sa stilom jednog Harley-Davidsona.

 (Dalje)

79. Salon automobila u Ženevi (5.- 15. mart 2009.) će biti i mesto promocije najsnažnije, John Cooper Works (JCW) verzije obnovljenog Minija Cabrio.

 (Dalje)

General Motors je objavio nove fotografije i detalje o novom Chevrolet Sparku, koji u osnovi predstavlja serijsku verziju njihovog koncepta Beat sa Salona automobila u Njujorku 2007. godine.

 (Dalje)

Renault je na tržište izbacio limitiranu Black Edition seriju svoje Lagune, koja će kupcima biti na raspolaganju sa dva dizel motora: dCi 110 eco2 i dCi 130 (prvi emituje 130 grama CO2 po km i po fabričkim podacima u proseku troši samo 4,9 litara dizela na 100 km, a drugi ispušta 160 grama CO2/km i troši 6 litara goriva).

 (Dalje)

Nakon što je nedavno imućnijim kupcima (pre svega onima u Aziji i na Bliskom istoku) ponudio blindirani model S600 Pullmann Guard, Mercedes je pripremio još jedan blindirani automobil iz svoje ponude: Mercedes E-Guard, napravljen na bazi tek predstavljene nove E klase.

 (Dalje)

Seat Exeo ST i zvanično

10 Feb 2009 - 07:00 Noviteti Link

Seat je svoj novi model srednje klase Exeo prikazao još na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu (u limuzinskoj verziji), a na predstojećem salonu u Ženevi pridružiće mu se i njegova karavan, odnosno ST (Sport Tourer) varijanta.

 (Dalje)

Američki "Ford" predstavio je manje komercijalno vozilo "Tranzit Konekt", model za 2010. godinu, specijalno razvijen za vlasnike malog biznisa, koji bi trebalo da se nađe u prodaji već ovog leta.

 (Dalje)

Redizajnirani Yaris TS predstavlja vrh ponude ovog Toyotinog modela, čije su restilizovane standardne verzije (novi branici, maska, grafika zadnjih svetala, doterani panel sa instrumentima, bogatija oprema, nova paleta boja, smanjena potrošnja i emisija CO2) inače predstavljene u decembru prošle godine na Salonu automobila u Bolonji.

 (Dalje)

Iako i dalje jedan od najprivlačnijih predstavnika u C segmentu, Seat Leon se na tržištu nalazi još od 2005. godine, tako da ne iznenađuje današnje saopštenje iz španske kompanije da će početkom marta na Salonu automobila u Ženevi javnosti predstaviti njegovo redizajnirano izdanje.

 (Dalje)

Honda za Salon automobila u Ženevi (5.–15. mart) priprema premijeru nove verzije Accorda, verziju Type S sa 2,2 litarskim i-DTEC dizelašem od 180 konja.

 (Dalje)