home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Na Novosadskom sajmu danas je počeo 9. sajam automobila "Auto Show – Novi Sad". U "Masteru" i halama 1,3 i 4 Novosadskog sajma, do nedelje, 1. novembra, nastupa više od 100 izlagača, zastupnika i dilera najznačajnijih svetskih proizvođača putničkih vozila i kamiona.

Na svečanom otvaranju, automobilista, Andrej Kulundžić, podsetio je da je ove godine u Evropi otkazano ili odloženo dvadesetak sajmova automobila.

- Ovakve manifestacije su izuzetno korisne za automobilsku industriju. Smatram da će "Auto Show – Novi Sad" biti samo početak jednog boljeg vremena, jer posetioci će moći na Novosadskom sajmu premijerno da vide više od 30 modela. Na Sajmu su zastupljeni gotovo svi brendovi, što garantuje njegov uspeh, naglasio je Kulundžić.

Na Sajmu automobila učestvuju i trgovci autodelovima i opremom , lizing kuće, banke i osiguravajuća društva.

Auto Show – Novi Sad neće proći bez specijalnih popusta na kupovinu vozila, ali i tribina o bezbednosti u saobraćaju.

Kapije sajma otvorene su od 10 do 19 časova.

Na Sajmu automobila "Auto Show – Novi Sad", posetioci imaju priliku da vide i trenutno najbrži automobil na Starom kontinentu i jedan od najbržih u svetu.

Naime, na Sajmu je izložen bolid za drag trke, konstuktora i vozača Čabe Eredeša iz Budimpešte. Vozilo pogoni motor "Chervolet Big Block" od 9400 cm3, koji razvija fantastičnih 2100 KS. Maksimalni obrtni momenat mu je 9500 Nm, a kompersija motora 14:1.

Težina bolida je 600 kilograma, dugačak je 7,5 metara, a u 38 trka na kojima je do sada učestvovao na 201 i 402 metra, zabeležio je isto toliko pobeda. Do 100 km/h ubrzava za 0,8 sekundi, a za 200km/h neophodno mu je 3 sekunde. Iz početnog položaja, do 201 metra stiže za 4 sekunde, a do 402  metra za 6, dok mu je izlazna brzina u prvom slučaju 255 km/h, a u drugom 324 km/h.

Bolid je opremljen hidrauličnim kočnicama i padobranima, a koristi specijalno avionsko gorivo C16, čija jedna litra košta 12 evra. Inače, potrošnja tog bolida iznosi jedan litar po jednoj sekundi.

Najskuplji auto na sajmu 

Na štandu Auto-kuće "Mikom", u Hali 3, izložen je najskuplji automobil na 9. sajmu automobila u Novom Sadu.

Reč je o "mercedesu" S klase, za koji treba platiti 122.600 evra. Dok još kapije Novosadskog sajma nisu zvanično ni otvorene za posetioce, tokom dana posvećenog novinarima, auto kuća "Mikom" već je prodala prvi "mercedes" B klase.

Izvor : Sajam.netčitanja : 1617Komentari

Dolazim sigurno zbog lepih cica i auto delova ;-).

Autor Boris 27 Okt 2009, 15:21

iz obrenowca prawac u ns u subotu................

Autor mm 27 Okt 2009, 20:33