home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Dženson Baton će ostati u Meklarenu, jer je potpisao ugovor koji ga obavezuje na nekoliko godina. Britanac se pridružio Meklarenu 2010. kao šampion, osvojivši titulu 2009. godine sa Bron GP timom.

Do sada je pobedio na četiri trke sa Meklarenom i već se neko vreme priča o produžetku njegovog ugovora, jer su obe strane izrazile želju da do toga i dođe. Želja im se i zvanično ostvarila jer je višegodišnji ugovor potpisan. 

„Nikada se nisam osećao više kod kuće, nego u Vodafon Meklaren Mercedesu.“, rekao je Baton. 

„U ovom timu sam pobedio na četiri najbolje trke na svetu, i trenutno sam drugi u šampionatu. U formi sam i osećam da vozim bolje nego ikada. To sam uspeo da postignem samo zahvaljujući podršci koju imam u timu i stvarno verujem da je strast i ljubav koju osećam prema F1 takva i zahvaljujući timu u kome se nalazim.

Mislim da mi ne bi bilo tako dobro na bilo kom drugom mestu. Kao GP vozač, delim sa timom neverovatne emocije i nisam krio želju da nastavim da vozim za Meklaren Mercedes, i verujem da je ovo mesto na kom ću ponovo da ostvarim svoje snove.“

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 962Komentari

Ovde bi hteo da podsetim ljubitelje Mercedesa kako je Mercedes 1995 godine ušao u F1, kao firma koja apsolutno nije imala kapaciteta da napravi ni osrednji motor F1 V10.
Angažovala je malu privatnu englesku firmu Ilmor, Maria Ilijena, koja se profesionalno bavila snabdevanjem agregata u mnogim takmičenjima pa i u F1.
Kasnije su kupili navedenu firmu i ona dan danas radi isti posao pod okriljem Mercedesa. Naravno i u Indi kar šampionatu je mehanizam bio identičan i sa istom firmom.
Zato ja Mercedes nikada nisam ozbiljno shvatao u autosportu, već samo sam to shvatao kao čist marketing.

Autor Mange 05 Okt 2011, 21:41

Svaka cast Mercedesu i sve sto si napisao je tacno. Kada neko spomene Mercedes ja nikada ne pomislim na trkacke aute. Nekako vise pomislim na Fereri, Hondu koja se u F1 dosta godina dokazivala da ne spominjem i u Indi Car-u. Reno koji je napravio prvi turbo motor u F1 i jos uvek je dobar u sampionatu.

Autor bk 05 Okt 2011, 22:43

@ Mange
Potpuno si u pravu. Na sličan način su došli i do sportskog odeljenja.

Autor Ex Italo fan 06 Okt 2011, 01:19