home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nikola Miljković srednjoškolac od 16 leta, osvajanjem dve šampionske rtitule u klasi mali N, na brdskim i kružnim stazama, ispisao je nove stranice istorije nacionalnog auto sporta.

Pre mlađanog Miljkovića nikome nije pošlo za volanom da u premijernoj sezoni ostvari takav uspeh, a da još uvek, zbog godina starosti, nema vozačku dozvolu. Uspeh je veći ako se uzme u obzir da je pomenuta klasa uz Hibrid, najkonkurentnija družina za volanom u okviru Sportskog auto karting saveza Srbije.


Konferenciju sa novinare organizovali smo da bi se zahvalili i hvalili. Svim sponzorima i ljudima dobre volje još jednom srdačno hvala, a sinu Nikoli ostaje da se zasluženo hvali ostvarenim uspehom. Želim da naglasim da se mi kao porodica u čitavoj priči nalazimo zbog zadovoljstva koje nam pruža auto sport i sve dok budemo tako gledali na stvari, vereujemo da je uspeh neizbežan – rekao je Zoran Miljković, Nikolin otac i bivši relista.

Na dva fronta u jugu 55 izuuetno pripremljenom za klasu mali N, Nikola Miljković ostvario je ukupno šest pobeda, po tri na brdu i krugu. Posle kartinga, mnogi su verovali da će Miljković biti dobar u autu, ali malo njih je bilo spremno da potvrdi, da će učenik srednje škole sezonu završiti sa dve šampionske titule i tako na pravi način pomeriti granice uspeha. Ujedno, zadati težak zadatak novim kartingašima, koji žele da se oprobaju u auto sportu, a nemaju vozačku dozvolu.

- Posle prve brdske trke koju smo vozili u Loparima u izuzetno teškim uslovima i vatrenog krštenja, sve do kraja sezone bilo mnogo lakše. To ne umanjuje značaj konkurencije, koja je bila na izuzetnom nivou, već govori koliko smo ozbiljno pristupili čitavoj priči. Još jednom želim da se zahvalim svima, koji su verovali u mene, počev od mame i celokupne rodbine, preko kuma i svih sponzora – rekao je Nikola Miljković.

Prva polovina oktobra idealno je vreme da se prave planovi za narednu sezonu. Tata Miljković ne krije da ih privlače takmičenja na brdskim stazama u okviru CEZ(Centralno evropske zone) šampionata, ali će finansije svakako biti presudne. SAKSS i matična kuća AMS Srbije prepoznali su potencijal mladog Miljkovića i javno obećali da će učini sve što je u njihovoj moći, da neka naredna titula ima međunarodnu težinu.

Izvor : Plumrace.comčitanja : 2195Komentari

Svaka mu cast, bice nesto od njega ;)

Autor hh 08 Okt 2011, 00:04

srce mi ko planina!!! :)))samo gas mali proslavi nas !!!!!!!!!

Autor S R B E N D A 08 Okt 2011, 23:15