home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyota Motorsport GmbH (TMG) sa zadovoljstvom objavljuje da će 2012. godine učestvovati na nekoliko trka na FIA Svetskom šampionatu izdržljivosti (FIA World Endurance Championship), uključujući i trku 24 časa Le Mana.

Toyota će se takmičiti sa automobilom koji će imati LMP1 prototip šasije iz TMG i benzinsko-hibridni pogonski agregat proizveden u Toyota Motor Corporation u Japanu.

Detalji o učestvovanju na takmičenju i zvanično ime će biti obelodanjeni u sledećih nekoliko nedelja.

Najmoderniji tehnički centar TMG u Bonu, Nemačka, gde je LMP1 šasija dizajnirana, razvijena i proizvedena, biće baza ovog tima.

Planirano je da automobil bude predstavljen krajem godine, pre opsežnog testiranja zakazanog za početak 2012. Dodatni detalji biće potvrđeni kasnije.

Tadashi Yamashina, viši upravni direktor Toyote Motor Corporation i predsednik TMG je rekao: „Toyota Motor Corporation je i ranije učestvovala na Le Manu, ali ovaj put ćemo koristiti hibridnu tehnologiju i to će biti potpuno nov izazov. Upotrebom naše hibridne tehnologije želimo da napišemo novu stranicu u istoriji trke 24 časa Le Mana, kao i FIA Svetskog šampionata izdržljivosti. Osim toga, želimo da iskustvo sa takmičenja u ovako zahtevnom okruženju iskoristimo kako bismo poboljšali tehnologiju naših automobila. Le Man je legendarna trka i želeo bih da zahvalim ACO i FIA za konstruktivnu i prijatnu saradnju u proteklih nekoliko meseci.”

Nagrađivane inženjerske usluge TMG, uključujući trenutne projekte na polju motosporta, će se nastaviti i na njih ovo takmičenje neće imati negativan uticaj, već se nadamo da će pružiti dodatan podsticaj za razvoj uspešnih poslovnih aktivnosti.

O Toyota Motorsport GmbH

Toyota Motorsport GmbH (TMG) je davalac inženjerskih usluga, sa sedištem u Bonu, Nemačka, postoji od 1979. godine i ima bogato iskustvo na Svetskom reli šampionatu, trkama sportskih automobila i Formuli 1. Sa dva najmodernija vazdušna tunela, jedinstvenim postrojenjima za istraživanje, razvoj i testiranje, kao i proizvodnim odeljenjem i impresivnim mogućnostima za dizajn i simulacije, TMG je vodeći davalac inženjerskih usluga za motosport i automobilsku industriju. 2011. TMG je učestvovao na Le Man Šampionatu proizvođača sa „Rebellion Racing“ i „Lola“ timovima, a postavio je i nov rekord za električna vozila na Nordšlafe stazi u Nirburgringu, koristeći serijski automobil sa TMG električnim pogonskim agregatom. Za više informacija, molimo posetite oficijelni sajt Toyota Motorsport GmbH

PR Toyota


čitanja : 854Komentari

A najbolje da na Le Man-u najpre zabrane učešće svima koji emituju preko 999 grama CO2, pa da onda hibridi počnu da haraju

Autor Moron 20 Okt 2011, 16:13