home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Gresini Rejsing će ipak učestvovati na poslednjoj trci sezone kako bi još jednom odali počast tragično nastradalom Marku Simončeliju.

Fausto Gresini je posle nesreće izjavio da se tim neće pojaviti na stazi u Valensiji ali je posle njegove sahrane objavljeno da će tim biti u Valensiji ali nije rečeno i da li će se trkati.

Danas je objavljeno da je doneta odluka da se ipak trkaju i to u obe kategorije u kojima Honda Gresini učestvuje jer veruje da bi i Marko Simončeli to voleo.

"Odluku da učestvujemo na trci nismo lako doneli, ali sam je doneo zato što mislim da bi i Marko tako voleo. Izlazak na stazu je definitivno najbolji način da mu se još jednom odužimo onim u čemu je najviše uživao, u vožnji i takmičenju u MOTO GP šampionatu. Mislim da je ovo najbolji način da pokažemo strast sa kojom je Marko prilazio trkama" rekao je Fausto Gresini.

Hiroši Aojama će voziti u najjačoj klasi ovog vikenda dok će Juki Takahaši i Mikele Piro voziti u Moto 2 takmičenju kao i do sada. "Super Sic kako su Marka od milošte zvali će biti prisutan u srcu Hirošija Aojame, Mikelea Piroa i Jukija Takahašija i verujem da će im dati dodatnu snagu to što voze u njegovu čast" Dodao je Fausto.

Ovo je takođe i poslednje pojavljivanje Hirošija Aojame u MOTO GP šampionatu jer je on potpisao ugovor sa timom Ten Kate Honda koji se takmiči u klasi Superbajk.

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 692Komentari