home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sir Džeki Stjuart, legenda F1, upozorio je Luisa Hamiltona na sve što ga očekuje posle promene koje je napravio i prelaska u Mercedes.

Ugovor vredan 60 miliona funti zbog kojeg je Hamilton i došao u Mercedes, staviće na probu sve tehničke mogućnosti tima, ali slabo ko veruje da će uspeti da realizuju svoje ambicije i bore se za titulu već u 2013. godini.

Mercedes se sa druge strane nada da je dovođenjem jednog od definitivno najboljih vozača današnjice veliki iskorak i da će se možda desiti ono što se desilo kada su Ros Bron i Mihael Šumaher u Ferariju napravili čudo u sezonama između 2000 i 2004. godine.

Ipak, Stjuart je upozorio 27-godišnjeg Hamiltona čija je motivacija da napusti Meklaren ležala i u tome što nije uspevao da unovči svoju popularnost kroz lične sponzorske ugovore da pred njim nije lak zadatak: “Menadžment Luisa Hamiltona je želeo da dokaže da oni mogu da zarade više novca radom sa strane. Ali što više ugovora bude imao, to će više posla imati, za šta je potrebno vreme.“

Škotlanđanin koji je vodio svoj tim između 1997. i 1999. i ostao uticajna figura u svetu F1, je odbacio mogućnost da se ponovi ono što se desilo sa Ferarijem dok su Bron i Šumaher bili tamo.

„Šumaher je kompletno različit u odnosu na Hamiltona, jer je on tada bio isključivo posvećen F1 i to je bila jedina stvar u životu koju je radio. Luis se bavi i mnogim drugim stvarima koje će mu odvlačiti pažnju. Trebalo je da ostane u Meklarenu, jer su oni tim koji će zauvek ostati u F1 i u kome je mogao da napravi veće uspehe.“

Preuzeto sa: Hotsport.rsčitanja : 751Komentari