home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Rajkonen može do titule

28 Feb 2013 - 16:07 Sport Link

Veruje Mika Salo…

Bivši vozač F1, Mika Salo, veruje da njegov prijatelj Kimi Rajkonen ima sjajnu šansu da se bori za titulu ove sezone, obzirom na performanse koje je pokazao bolid i pripremljenost Rajkonena.

Salo, koji je startovao na 109 trka, misli takođe da će i Kimijevo poznavanje okruženja kao i guma Pireli, biti od presudnog značaja za plasman.

„Mislim da može da se bori za titulu. Mislim da prošle godine nije bio skroz spreman. Kada je startovala sezone, moglo je da se vidi da je malkice bio zarđao, a i tim nije imao dovoljno samopouzdanja. Mislim da su sada veoma dobro pripremljeni i mnogo bolje poznaju auto i gume. Mislim da su mu prilično nedostajali bodovi koje je propustio u prvom delu, kako bi kasnije mogao da se bori za titulu.“

Salo je izjavio da misli da Rajkonen ove godine mora da bude bolji u kvalifikacijama i da bi to mogao da bude ključ za bolji plasman.

„Mislim da bi mogao malo više da se potrudi u kvalifikacijama kako bi startovao iz prvih redova i osvajao više bodova. Propustio je te šanse u prvih nekoliko trka prošle godine, ali ako ove godine uspeju da promene nešto, definitivno će se boriti za titulu.“

Preuzeto sa: Hotsport.rsčitanja : 717Komentari