home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Od sledeće godine u Formuli 1 će na snazi biti zanimljivo novo pravilo, koje će u penziju otpratiti aktuelne leteće startove. Tačnije, po završetku faze sigurnosnog automobila, kada isti napusti stazu, svi bolidi će se ponovo postrojiti na startnom "gridu".

Nezvanične informacije otkrivaju da je predlog odobrila F1 komisija, ali još uvek mora da dobije i zeleno svetlo FIA-inog svetskog veća za automobiliske sportove. Potonje će svoju sledeću sednicu održati sledeće nedelje.

Novo pravilo će dopustiti bolidima koje su vodeći obišli za ceo krug da se vrate u svoj krug, nakon čega će se kolona uputiti na startno-ciljni pravac i rasporediti na startne pozicije u skladu sa trenutnim poretkom.

Kako će i da li će uopšte ova ideja uticati na moguće probleme sa zagrevanjem i pregrevanjem motora ili hlađenjem guma za sada nije poznato.

Izvor: Autosport.hrčitanja : 811Komentari

F1 postaje nadmetanje isključivo za potrebe marketinga. Ne moraju ni da startuju, ili neka voze koji krug u koloni. Zašto da jure? Lakše se čitaju sponzori na vozilima.
Mercedes je promenio oj F1, valjda zbog suđenja Brniju u Nemačkoj. Ima tu neki dilll. Mercedes će biti šampion, ali da bi se smanjila ulaganja, mora ss nešto preduzeti za budućnost.
Ferari napušta F1, što je i logično.

Autor tatamata 21 Jun 2014, 10:24