home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako piše Sport klub, rat najboljih vozača u Moto GP klasi se nastavlja. Ljubitelji velikih brzina, zanemarili su Formulu 1 donekle, jer je Moto GP ove sezone nadrealno dobar. Velika nagrada Velike Britanije donela je sve što ovaj divni sport može da priušti. Kišu, borbu do poslednjih atoma snage, pad aktuelnog šampiona Marka Markeza, pobedu jednog od najomiljenijih motociklista na planeti, Valentija Rosija.

Slavlje Italijana na Ostvru upotpunili su drugoplasirani Danilo Petrući i trećeplasirani Andre Daviciozo. U generalnom plasmanu Rosi vodi sa 236 bodova, drugi je Horhe Lorenco sa 224, a treći Mark Markez sa 159. Još uvek aktuelni šampion je čak četiri puta pao ove sezone, pa je i logično što je posle trke na Silverstonu izjavio da je san o odbrani trona završen. Međutim, sada je u centru pažnje Valentino Rosi.

“Daleko je titular. Rano je za priču o tome. Ima još šest trka do kraja sezone, a već ste videli da svaka nosi nova uzbuđenja, iznenađenje i neočekivane obrte. Osećam se sjajno. Volim da vozim po kiši. Zahvaljujem sa članovima tima jer je motor funkcionisao savršeno” rekao je Rosi i nastavio: “Imao sam i grešaka. Kada sam video da je Markez pao opustio sam se. Bio sam uveren da ću bez problema stići do pobede. Mislio sam da će se Petrući i Doviciozo zadovoljiti mestom na podijumu, ali nije tako bila. U samoj završnici trke morao sam da se borim kao lav da bih stigao do pobede. Uspeo sam. Idemo dalje. Kao što sam i rekao, rano je za priču o tituli. Idemo korak po korak.

Razloga za veliku sreću ima i Danilo Petrući koji je prvi put u karijeri uspeo da stigne do podijuma.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 840Komentari

" Volim da vozim po kiši."
Da je i Stoner tu, bila bi to najbolja sezona ikad.

Autor MB 01 Sep 2015, 00:55

Uh kada bi Jorge pao! Barem samo jednom. Moto GP baca F1 u senku poslednjih 7 godina! F1 je kanta za gledanje!

Autor done 01 Sep 2015, 09:20