home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Moto GP vesti

28 Nov 2015 - 16:53 Sport Link

Lorenco: Markez nije uradio ništa loše

I kada su svi već pomislili da se prašina slegla, nakon burnog završetka Moto GP sezone, oglasio se i navi šampion Horhe Lorenco. On je u intrevjuu za Mundo Deportivo istakao da Mark Markez ”Nije uradio ništa pogrešno”.

“Svi znamo kakav uticaj na medije i navijače ima Rosi, pa nije neobično što veliki broj ljudi veruje u njegovu teoriju. Sportisti sa uticajem kakav on ima može svojim izjavama da pokuša da promeni stvarnost i upravo se to ovde dogodilo. Mark nije učinio ništa pogrešno. Pokušavao je da vodi svoju trku u Maleziji, a Valentino je taj koji je uradio nešto što nije po pravilima. Nakon toga u Valensiji imali smo nekoliko italijanskih vozača koji su govorili kako će pokušati da pomognu Valentinu. Njih niko nije napao kao Markeza i mene”, rekao je Lorenco.

Rosi ovog vikenda učestvuje na reliju u Monci, dok se Lorenco još uvek odmara i pokušava da se oporavi od povrede koju je zadobio na proslavi titule.

Pedrosa: Rano je za procene

Dani Pedrosa neumorno testira novi motor i gume za sledeću godinu, ali se još uzdržava od ocena.

"Ne znam, ima još mnogo posla, teško je sada ocenjivati bilo šta. Najpre bih iskoristio reč "drugačije", sve je dosta drugačije i zato toliko testiramo jer ne želimo da pogrešimo".

Pedrosa je dodao i to da je veoma zadovoljan završetkom sezone:

"Dobio sam dve od poslednje četiri trke i svaki put sam bio tu negde. To je najbolja moguća najava za sledeću godinu. Mislim da mogu konačno da mi se slože sve kockice i da se umešam u borbu za titulu", rekao je Pedrosa.

Markez: I dalje pokušavam da razumem gume

Malo se slegla prašina nakon završetka sezone u Moto GP, a vozači i timovi uveliko se spremaju za 2016.

Ono što se najviše testira i što je najveća nepoznanica su Mišlen gume koje će se koristiti od sledeće sezone, pa tako vozači koriste svaku priliku da isprobaju nove pneumatike.

"Potrebno je vreme da bi se razumeli novi pneumatici. Ne bih voleo da pričam o tome da li su bolji ili lošiji, samo bih rekao da su drugačiji. U nekim trenucima se troše više nego Bridžston, u nekim manje. Negde ima više gripa, negde manje. Treba vremena da se sve to ukomponuje", rekao je Markez.

Sa njim se složio i klupski kolega Dani Pedrosa i rekao da onaj koji najbrže shvati nove pneumatike ima i najveće šanse za titulu 2016.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 839Komentari