home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

2012. začeta je ideja o trkama u seriji "Formula E", koja bi podrazumevala samo bolide na električni pogon. Organizatori su uspešno izgurali jednu sezonu, koja se vozila u gradovima poput Moskve, Buenos Airesa, Majamija i dr. Druga sezona se zahuktava, dok popularnost ove neobične trke raste, a čelni ljudi već imaju nove planove.

Već za koji mesec mogli bi da gledamo i trke u kojima nema vozača! Sastavljeno će biti 10 timova sa po dva bolida (nalik na "Formulu E") i svaki od njih će biti isti. Tu u igru ulaze timovi, koji će algoritmima i tehnologijom pokušati da dođu do trona. Jedan od njih oslanjaće se na ideje, koje će pružati stručnjaci i tehnolozi iz celog sveta.

Karavan ima i ime - "Roborace", tipično za poentu koju organizatori žele postići. Početkom sledeće godine biće poznat sastav timova i tehnologija koja će se koristiti. Međutim, jedno pitanje konstantno se nameće - da li je svet zaista spreman za trku robota (praktično)? I, koja je to publika, koja će se posvetiti tom sportu. Teško da će ljubitelji Formule, relija i ostalih disciplina dovoljno ceniti ovaj pokušaj.

Izvor: Cdm.mečitanja : 901Komentari

Још би боље било када би поред избачених возача избавили и болиде, па да нам пуштају неке анимације. То би тек имало смисла.

Autor Цвеле 01 Dec 2015, 12:08