home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Polako ali sasvim sigurno, na 38. DAKAR RELIJU se naziru novi šampioni ovog zaista neverovatno teškog i opasnog auto moto maratona.

U klasi motocikala lekari su morali da priskoče u pomoć odličnom portugalskom vozaču PAULU GONCALVESU, koji je dao sve od sebe da dodje do pobede, ali, posle nedavnog teškog pada slično mu se dogodilo i danas pa sada mladi Australijanac TIBY PRICE, sa „ktm“, već može da slavi, jer preostale dve etape će za tog očito najbržeg na ovom DAKARU biti rutina.

Naš GABOR SAGMAJSTER je i pored povrede šake (lekari su mu dozvolili da ide dalje) hrabro nastavio da vozi i na ovom 11. specijalnom ispitu, a negde ne sredini te staze od 431 km. je zauzimao 74. mesto na tom brzincu, a 57. u generalnom. Njegovi navijači u Srbiji željno očekuju kraj ispita.

Danas je u kategotriji automobila došlo do prave jurnjave izmedju LOEBA, AL ATIJAHA i PETERHANSELA. Specijal je pripao AL ATIJAHU, drugi je bio LOEB (+ 5.52), treći  sjajni debitant na DAKARU, Finac MIKO HIRVONEN (+ 7.01), a četvrti PETERHANSEL (+ 8.05) kojeg nije ni zanimala pobeda na specijalu pošto je nadomak novog trijumfa i pošto sada ima prednost od nedostižnih 51.55 minuta.

U klasi kvadova se dešava nešto što nije karakteristično za DAKAR, već pre za WRC. Naime, pred samim ciljem (oficijelne rezultate još očekujemo) u generalnom plasmanu razlika izmedju MARCOSA PATRONELIJA i ALEJANDRA PATRONELIJA posle oko 7.000 predjenih kilometara, iznosi    18 SEKUNDI !!!

Teška kategorija je danas na specijalu donela trijumf  „kamaza“, medjutim, pobednik ovog maratona u Argentini i Boliviji, sasvim je izvesno biće posada „iveca“, posada Holandjana koju vodi DE ROOY. Zaostaju, drugi MARDEEV (+ 1.11.49 sati) i treći VILLAGRA (+ 1.48.19).

Izvor: Mojsvetbrzine.rsčitanja : 510Komentari

Udario brat na brata... Kao da su Srbi ...

Autor moron 15 Jan 2016, 09:52