home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Force India u Barseloni predstavila VJM09

Tim Force Indije je u pit laneu staze u Barseloni otkrio VJM09, svoj ovogodišnji jednosed za svetsko prvenstvo Formule 1.

Vizuelni identitet je ostao nepromenjen, a šef Vijay Mallya na tu temu kaže:

“Boje odražavaju naše partnere i nasleđe. Mislim da je naš bolid jedan od najlepših na gridu i zato sam želeo da zadržim taj izgled za 2016. Kao što kažu, ako funkcioniše, ne diraj.”

Novi bolid je evolucija prošlogodišnjeg, što ne treba da čudi jer je vrlo dobra B-specifikacija VJM08 Force Indiji pomogla da prošle sezone dođe do petog mesta u konstruktorskom poretku.

“Možete reći da je B-specifikacija formirala bazu za ovaj bolid”, rekao je tehnički direktor Andrew Green. “Performanse na stazi su bile veoma dobre, korelacija među podacima takođe, pa smo znali da novi jednosed možemo nastaviti razvijati na solidnoj platformi. S obzirom na to da će se pravila verovatno promeniti za sledeću godinu, stvarno se nije činilo efikasnim koristiti resurse za početak od nule na projektu koji bi imao tako ograničeno trajanje.”

Operativni direktor Otmar Szafnauer dodaje:

“Program vazdušog tunela u Kelnu lepo sazreva pa sam ohrabren napretkom koji smo napravili tokom zime. Prve veće aerodinamičke nadogradnje bi trebao da budu spremne za Melburn, a planiramo još jedan veći paket za početak evropskog dela sezone.”

Vozači:

Sergio Perez

Nico Hulkenberg

Alfonso Celis (razvojni vozač)

Nikita Mazepin (razvojni vozač)

Bolid: Force India VJM09

Pogonska jedinica: Mercedes

Gume: Pirelli

Manor predstavio MRT05 s Mercedesovim pogonom

Manor Racing je juče u Barseloni takođe predstavio svoj jednosed za novu sezonu Formule 1.

Radi se o MRT05 s Mercedesovom pogonskom jedinicom i Williamsovom menjačkom kutijom, a timd se nada da se može pomaknuti s dna poretka nakon preživljavanja s početka 2015. Podsetimo, ekipa je prošle sezone učestvovala s tada već godinu dana starim MR03 u kome su se nalazile takođe godinu dana stare Ferrarijeve pogonske jedinice.

“Čak i u samom početku mogu reći da je ovo najbolji bolid koji smo ikada predstavili”, rekao je tehnički direktor John McQuilliam. “Sigurno najrazvijeniji, najambiciozniji i najagresivniji. Celokupni paket predstavlja značajan iskorak, ne samo u odnosu na prošlu godinu, već na bilo koji od bolida iz naše ergele. Da, imamo dug put pred sobom kada je reč o razvoju MRT05, ali već sada je to paket iz snova za 154 člana Manor Racinga koji su naporno radili da ga dizajniraju i konstruiraju. U malom timu poput našeg, svaki pojedinac je igrao svoju ulogu.”

Vozači:

Pascal Wehrlein

Rio Haryanto

Bolid: Manor MRT05

Pogonska jedinica: Mercedes

Gume: Pirelli

Izvor: Automototrend.com.hrčitanja : 837Komentari