home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Neverovatno i zaista fascinirajuće. Na RELIJU ARGENTINA posle 18 brzinskih ispita „za dlaku“ je pobedio 29-godišnji Belgijanac TIJERI NUJVIL. Posle tri dana sulude vožnje po bespuću makadamskih staza oko argentinske Kordobe, može se reći da u SVETSKOM RELI ŠAMPIONATU nikada nije bilo toliko ujednačenih vozača i njihovih automobila – KONKURENCIJA JE PROSTO NEOBJAŠNJIVA.

Za mnoge je moralni pobednik 28-godišnji Britanac ELFIN EVANS kojeg ni najveći optimisti a i poznavaoci relija nisu pominjali kao eventualnog pobednika na tako teškom zemljanom reliju sa uskim putevima prekrivenim i prevojima, gde su svi bukvalno leteli u vazduhu.

Koliko je bilo teško u Argentini govori i veliki broj oštećenih automobila, mnoga izletanja i prevrtanja. Van puta se našao i svetski prvak SEBASTIEN OŽIE, prevrnio se HAJDEN PADON, amortizer polomio TIJERI NUJVIL, zadnji deo „forda“ odvalio ELFIN EVANS,LATVALA i HANINEN su polomili prednje spojlere a temperamentni KRIS MIK je čak dva puta doživeo prevrtanje i totalno i sa svih strana ulubio svog „sitroena“. MIK je zaista neverovatan majstor relija. Ubedljivo je najstariji, ima 38 godina a posle prvog prevrtanja i noćnog restauriranja u servisu DVA PUTA je ostvario najbolje vreme na ispitima a potom opet lansirao svog „sitroena“ na krov, pa taj automobil ni za limara više nije. Srećom niko nije povredjen.

Na ispitu broj 7, dugačkom 20.44 km ELFIN EVANS sa „fordom“ i HAJDEN PADON sa „hjundaiem“ su ostvarili POTPUNO ISTO VREME, i to u hiljaditom delu sekunde. Bilo je to najbolje vreme medju svima – 10.21.1 minuta !

Iskreno govoreći bilo bi nekako lepše da je pobedio ELFIN EVANS. Ostvario bi prvu pobedu u karijeri u kategoriji WRC a šampionat bi dobio i PETOG POBEDNIKA.

TIJERI NUJVILU je ovog vikenda sve išlo od ruke. One mračne i poražavajuće greške sa početka šampionata je već zaboravio i sada hita ka novim pobedama, ko zna možda i ka TITULI PRVAKA SVETA U RELIJU.

Na poslednjem POWER STAGE ispitu koji donosi i dodatne bodove pobedio je NUJVIL, ispred EVANSA, TANAKA, OŽIEA i LATVALE. Sledeći reli je opet na makadamu a voziće su u PORTUGALU.

Plasman RELIJA ARGENTINA:

1. NUJVIL – „hjundai“

2. EVANS – „ford“ …..+ 0.7 sek.

3. TANAK – „ford“…….+29.9

4. OŽIE – „ford“………+ 1.24.7 min.

5. LATVALA – „tojota“ …+ 1.48.1

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

Foto: Motorsport.comčitanja : 1062Komentari

Nema nam Kris Mika ludace..

Autor NR 30 Apr 2017, 20:35

Ludilo mozga...

Autor Renault Terminator 30 Apr 2017, 21:08

Lud je batica kao struja. :-)

Autor NR 30 Apr 2017, 22:06