home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

JAS motorsport će ponuditi “hondu sivik tajp R TCR” nove generacije, kao novi turing automobil za sezonu 2018.

Auto je baziran na putničkom modelu lansiranom ove godine i nadovezuje se na veliki uspeh svog prethodnika koji se u TCR i srodnim serijama takmiči od 2015. i koji je prodat u preko pedeset primeraka.

Ključne karakteristike uključuju potpuno novi dizajn eksterijera i aerodinamički paket koji smanjuje otpor i poboljšava aeropotisak, novo multilink zadnje oslanjanje i stabilizator, naprednu elektronsku upravljačku jedincu (ECU) i i novi zaštitni kavez prema najnovijim FIA standardima.

Kupcima će biti ponuđena i endurans verzija za takmičenja kakva su VLN i 24H serija, sa dodatnim farovima, hlađenjem za vozača i ABS-om.

Novi “sivik” nastavlja dugu i uspešnu saradnju Honde i JAS motorsporta, koja je započela 1998. godine, a intenzivirana je kad je italijanska kompanija 2001. odabrana da razvije prvi “sivik tajp R” za osnovne kategorije na krugu i u reliju.

Otada je su JAS-ove “honde sivik” osvojile konstruktorsku WTCC titulu za Hondu 2013, a partnerski timovi su u njima osvajali ETC kup, TCR Nemačka, TCR Srednji Istok, TCR Italija i Beneluks, i dva puta su trijumfovali na ulicama Makaua.

Novi “sivik” će se pridružiti listi od 19 modela i više od 300 automobila koji mogu da se takmiče u svim TCR serijama.

Isporuka će početi 15. decembra, a prvih 25 automobila će biti spremno za početak sezone 2018. To će biti prvi TCR automobil čija se druga generacija pojavljuje na TCR sceni.

Mads Fišer, lider TCR projekta u JAS motorsportu oduševljen je i uzbuđen što može da najavi novi TCR model: “Najtoplije se zahvaljujem Hondi koja je odobrila ovaj projekat. Novi automobil pokazuje značajan razvoj u nekoliko ključnih oblasti, kao što su aerodinamika, vešanje i elektronika. Naš prvi “sivik tajp R TCR” već je osvojio pet prvenstava, a u borbi je za još osam ove godine u Evropi i Aziji. Naš cilj je da novi auto nastavi da podiže nivo TCR takmičenja širom sveta.”

Izvor: Serbiaring.com

Foto: JAS motorsportčitanja : 426Komentari