home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

WTCC Argentina

17 Jul 2017 - 17:18 Sport Link

Erlaheru prva WTCC pobeda posle Čiltonove kazne zbog kontakta

Kako prenosi Serbiaring, Francuz Jan Erlaher u privatničkoj “ladi vesti” pobednik je uvodne trke na autodromu Terme Rio Ondo u Argentini.

To je tek treća pobeda “veste”, ali prva privatničke, dok je čitav podijum bio bez ijednog fabričkog vozača.

Erlaher je startovao sa pol-pozicije, ali ga je odmah izgurao Tom Čilton zbog čega je dobio kaznu od pet sekundi.

Čilton je vodio tokom cele trke, ali je uz kaznu na kraju rangiran kao četvrti.

Početak trke obeležilo je odustajanje Norberta Mihelisa, kome je pukla guma. Njega je zakačio Tijago Monteiro kog je pogurao Niki Katsburg, ali je ovaj incident ipak bio trkački.

Mehdi Benani se borio sa Erlaherom, ali bezuspešno, dok je njega pritiskao Esteban Gerijeri koji se veoma lako na startu probio na četvrto mesto ispred sva tri fabrička “volvoa”.

Pomor u švedskoj ekipi krenuo je agresivnim potezom Bjerka nad Gerijerijem, koji se umalo završio van staze. U Bjerka je udario Đirolami, pa ih je obojicu pretekao Monteiro.

Na polovini trke Katsburgu je eksplodirala guma, a samo krug kasnije Đirolami je ostao ukopan u trećem sektoru gde više nije mogao da pokrene automobil.

Čast ekipe iz Geteborga ostao je da brani Bjerk, koji je veoma nervozno napadao Monteira, ali nije uspeo da ga pretekne.

Rob Haf je popravio utisak posle katasrofalnih kvalifikacija, pa je sa 13. pozicije trku završio sedmi. Bodove su uzeli još i Filipi, Koronel i Mičigami.

Izvor: Serbiaring.com

Dvostruka pobeda Honde u Argentini, Katsburgu ponovo pukla guma!

Dvostrukom pobedom na glavnoj trci u Argentini, Hondini vozači su prvi put ove godine preuzeli vođstvo u poretku konstruktora.

Norbert Mihelis završio je trku ispred Tijaga Monteira, a taj rezultat im je omogućio još jedan gumi defekt koji je imao Niki Katsburg.

Na startu se bliska borba vodili između Čiltona, Gerijerija i Benanija. Britanca je na travu pogurago Argentinac, ali to nije rezultiralo kaznom.

Gerijeri je izgubio nekoliko mesta, ali ih je lako i vratio, a najzanimljiviji duel vodio je sa zemljakom Nestorom Đirolamijem.

Kako je vozač Polstar Cijan rejsinga imao problem sa menjačem i elektronikom koji nije rešen između dve trke, Kamposov pulen je taj duel lako dobio.

Trka je zatim ušla u monotonu fazu, dok u osmom krugu nije pukla guma na “volvou S60” Nikija Katsburga.

To je širom otvorilo vrata Mihelisu i Monteiru, koji nisu previše forsirali, ali su ipak lako ostali ispred Teda Bjerka koji je kompletirao podijum.

Gerijeri je zadržao odlično četvrto mesto ispred Benanija i Đirolamija, a bodove su uzeli još i Čilton, Erlaher, Haf i Koronel.

Zanimljivo je da se više od pola trke Haf mučio da pretekne Erlahera, ali je taj duel u svoju korist završio mladi Francuz.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Monteiro ispred Bjerka, s tim što je uvećao prednost na 12 bodova, a na treće mesto je izbio Mihelis koji je smanjio prednost timskog kolege na 29 poena.

U poretku privatnika, posle argentinske runde, došlo je do zanimljive situacije da Haf, Čilton i Benani sada imaju isti broj poena 87.

Izvor: Serbiaring.com                                                    čitanja : 177Komentari