home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi Sport klub, vozač Red Bula Danijel Rikardo rekao je da mu je devetostruki svetski šampion u motociklizmu Valentino Rosi inspiracija zbog svoje sposobnosti da se uspešno bori sa mnogo mlađim rivalima os sebe.

U poslednjih godinu i po dana, Australijanac je pod velikim pritiskom zbog svog znatno mlađeg timskog kolege Maksa Ferstapena i kaže da je mnogo naučio iz situacije u kojoj se našao.

38-godišnji Rosi i dalje pobeđuje u Moto GP šampionatu, a Rikardo, koji je deset godina mlađi od njega, kaže da želi da učini nešto slično u Formuli 1.

„Nikada ranije nisam bio u takvoj situaciji, nikada nisam imao timskog kolegu koji je toliko mlađi. Ranije sam ja bio mlađi ili čak istih godina, tako da je meni sada kao što je Sebastijanu Fetelu bilo kada sam ja stigao u Red Bul. Ali, mislim da je Maks svakako više privlačio pažnju nego ja“, rekao je Rikardo.

Ferstapen se u centru pažnje našao pre skoro tri godine, kada je kao 17-godišnjak debitovao u Formuli 1. Mladi Holanđanin je osam godina mlađi od Rikarda, što nije baš ista situacija kao Rosijeva, pošto je razlika u godinama između njega i Marka Markesa 14.

„Rosi je u takvoj situaciji u poslednjih deset godina, pretpostavljam. Možete svemu tome da pristupite na dva načina. Možete da kažete: ‚On dobija pažnju i sve ostalo‘ i tako se poigravate sa svojim umom i to utiče na vas. Ali, ove godine posebno, Maks je sve bolji i ja to prihvatam, nemam stalno neke izgovore. Pokušavam da nađem način da budem bolji, da razmišljam o onome što sledi, baš kao Rosi poslednjih godina. Klinci samo dolaze, biće sve bolji i bolji, a on je našao način da i sam evoluira. Zbog toga sam na sebe vršim pritisak, ali mislim da sam veoma dobro uspeo da se izborim sa tim“, naglasio je Rikardo.

Uprkos razlici u godinama, Australijanac kaže da može mnogo toga da nauči iz vožnje svog mlađeg timskog kolege.

„Tokom godina, pošto sam proveo ipak više sezona u Formuli 1, ponekad sam sâm sebi najlošiji izvor informacija. Previše sam osetljiv, to nije izgovor, ali bi trebalo da kažem svašta i izborim sae sa tim. Te senzore koje imam u telu, morao sam da eliminišem. Ne mislim da ih on ima mnogo, ali je u nekim scenarijima bolji ili je meni potrebno više vremena da to isprobam“, rekao je vozač Red Bula.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Singapura.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 257Komentari