home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Valentino Rosi smatra da je borba Andree Dovicioza i Marka Markesa koja se vodi za titulu u Moto GP šampionatu dobra za ovaj sport.

"Mislim da je bila sjajna borba i ovo je sjajno za sport. Sjajna pobeda za Dovija i verujem posle ove trke da će se titula odlučivati u Valensiji".

Rosi je pokušao da objasni i sličnosti i različitosti dva vozača.

"Sve se to menja iz trke u trku. Mark je sigurniji, Dovi ima uspone i padove, ali ne želi da se preda. Nema neke velike razlike. Biće sjajna borba", predviđa "Doktor".

Rosi je trenutno peti u generalnom plasmanu sa 168 bodova.

Izvor: Sportklub.rs

Doviciozo: Mogu protiv Markesa

Posle trke u Japanu, prilično je jasno, trka za titulu u Moto GP klasi spala je na dva slova. Osvojiće je ili Mark Markes ili Andrea Doviciozo.

Posle "Banzai" manevra, kako ga je sjajno opisala koleginica Jelena Trajković i pobede na Motegiju, vozač Dukatija je siguran da može protiv gospodara Honde.

"Pobedio sam Marka po mokroj stazi, što je možda najveći mogući poduhvat u Moto GP trenutno. Mogu protiv njega, imam mnogo samopouzdanja i ne bi me čudilo kada bi se trka za titulu svela na poslednju trku", rekao je 31-godišnji vozač Dukatija.

Ali, da bi se to dogodilo, trebaće mu gotovo savršene vožnje do kraja šampionata i možda pomoć nekog drugog vozača, pošto zaostaje 11 bodova za Markesom.

Izvor: Sportklub.rs

Kračlou: Dovi je uvek bio borac

Britanski vozač Kal Kračlou oduševljen je vožnjom Andree Dovicioza ne samo u Japanu, nego cele ove sezone.

"Dovi je uvek bio borac, znao sam da će doći njegova sezona i da će mu se taj rad isplatiti. Zaslužio je sve to, pa i više".

Kračlou je, sa svoje strane, imao zastrašujuć vikend sa dva pada na trci sa svojom LCR Hondom.

"Nisam mogao uopšte da zagrejem gume i sve vreme kao da sam vozio na ledu. Nisam zapinjao uopšte, ali sam opet pao. Ne znam šta drugo da kažem osim da je jedino dobro da nisam povređen", zaključio je 31-godišnjak.

Izvor: Sportklub.rs

Lorenco ne bi pustio Dovicioza

Horhe Lorenco je izjavio da ne bi žrtvovao svoj premijerni MotoGP trijumf kako bi pomogao svom klupskom drugu, barem ne do finalne trke u sezoni.

Španac je nešto ranije ove sezone izjavio da bi u dogledno vreme prepustio trijumf Doviju, ako bi za tim bilo potrebe.

Pred trku na Filip Ajlendu, Doviciozo za vodećim Markesom zaostaje 11 poena.

Ipak, u intervjuu datom na jednom sponzorskom događaju u Melburnu, Lorenco je poručio da je još uvek rano za eventualno prepuštanje pobede Doviciozu.

“Verovatno bi to tek uradio na finalnoj trci sezone”, izjavio je Lorenco. “Do tada ću iskoristiti svaku priliku da ostvarim svoj premijerni trijumf za Ducati.”

Španac se osvrnuo na trke na Mizanu i Motegiju, koje smatra propuštenim prilikama za pobedu.

“Na Mizanu sam imao realne šanse da pobedim. U jednom trenutku sam imao vođstvo od 5 sekundi, ali su moja greška i taj udes pokvarili priliku.”

“I na Motegiju sam imao solidnu priliku da ostvarim trijumf. Ali onda je počela ta kiša, a na okvašenoj stazi nisam mogao da pružim podjednako dobre performanse i mučio sam se više nego što sam očekivao.”

Trostruki svetski prvak je izjavio da je Motegi bio do sada najbolja prilika da se ostvari pobeda.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 293Komentari

Napred Dovi do titule !

Autor P1 18 Okt 2017, 20:15