home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Moto endurance Cup 2018

Hroničari su zapisali da je prva motociklistička trka na ovim prostorima priredjena 28. juna 1909. godine od NIŠA, pored SMEDEREVA, do BEOGRADA, na putu dugačkom 288 km. Učestvovala su četvorica takmičara a „Politika“ je te godine objavila: (citat iz knjige TRKAČKA POZORNICA, Djordja Djenića).

„Prvi je od utakmičara stigao u Beograd g.RADIVOJE PAVLOVIĆ, knjigovodja moravske štedionice iz Žabara. On je pošao iz Niša, u 9 časova pre podne, a ušao je u krug velosipedskog društva u Beogradu u 3 časa i 28 minuta po podne. Ceo put izmedju Niša i Beograda prošao je dakle za 6 časova i 28 minuta. Drugi je stigao g. STEVAN DJORDJEVIĆ, ekonom iz Rakinca, sela koje se nalazilo u neposrednoj blizini Žabara. On je pošao iz Niša u 8 časova i 40 minuta, a stigao je u 5 časova i 5 minuta. G.DRAGIŠA STOJADINOVIĆ došao je do Smedereva i tu prekinuo dalji put. a g.RADOVANU SAVATIĆU skrhao se zadnji točak blizu Aleksinca, te je i on morao da prekine put.“

Posle skoro 110 godina na ovim prostorima se dogadja nešto slično. Mladi ljudi, energični motociklisti, željni jurnjave, ali u organizovanim uslovima, dogovorili su se da osmisle MOPED ENDURANCE CUP. Minule 2017. godine to je i učinjeno u BEOGRADU, a interesovanje i poseta publike su bili neobično veliki. Nekoliko hiljada ljudi je okupiralo karting stazu ADA HUJA i uživalo u nadmetanjima motociklista sa najslabijim i najjeftinijim motociklima, dostupnim svakom amateru.

Danas je pred zaljubljenicima u brzinu početak nove sezone MOTO ENDURANCE CUP-a. Prijavljeno je opet baš puno vozača, pa će se voziti i kvalifikacije a VELIKI PUBLICITET pružiće i direktan TV PRENOS, na kanalu SPORT KLUB 3, kanalu koji se već AFIRMISAO kao program koji veliku pažnju posvećuje MOTO SPORTU. Na kraju recimo da TRKE IPON MOPED ENDURANCE CUP-a počinju u SUBOTU 12. maja 2018. u PONOĆ, na beogradskoj ADA HUJA i da je planirano da se šampionat nastavi u KRALJEVU, KULI,  NA PONIKVAMA i VRŠCU, sa završnom trkom opet u BEOGRADU.

Izvor: Mojsvetbrzine.rsčitanja : 1744Komentari