home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Vesnić

Srpski automobilista, 42-godišnji MILOVAN MIKICA VESNIĆ, višestruki šampion naše države, sportista sa velikim iskustvom na inostranim stazama i TROSTRUKI ŠAMPION CENTRALNE EVROPE, na pravom je putu da osvoji ČETVRTU KRUNU STAROG KONTINENTA, na auto trkama na kružnim stazama.

Predstojećeg vikenda (od 03.8. – 05.8.), na stazi GROBNIK kod Rijeke, u Hrvatskoj, sa svojim timom i u „seat kupri“ nastaviće borbu sa rivalima iz klase a tim povodom je rekao:

„Uskoro sa mojim vernim prijateljima iz ASK VESNIĆ polazim na poznatu stazu GROBNIK koja je nedavno dobila novu asfaltnu podlogu. Radujem se tom takmičenju na kojem sam uvek sa zadovoljstvom i sa velikim uspehom predstavljao SRBIJU. Posle HRVATSKE planiram odlazak i u SLOVAČKU. Moja KUPRA je pripremljena, predstoje doterivanja posle prvih trening obilazaka a onda i dve trke u kojima očekujem nove bodove i povećanja ukupnog salda u generalnom poretku, gde imam ubedljivo PRVO MESTO-Voziću za moju SRBIJU, za moje UŽICE, za moje sponzore i naravno za MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA SRBIJE“.

Vesnić

Kao što je svima poznato, MILOVAN MIKICA VESNIĆ je sin danas 67-godišnjeg MILUNA VESNIĆA, žive legende srpskog i jugoslovenskog sporta, automobiliste koji je čak 18 puta poneo zvanje ŠAMPION i svakako je ISTINSKA ZVEZDA sportskog automobilizma SRBIJE i koji je danas nezaobilazni član tima ASK VESNIĆ.

Valja podsetiti da je automotodrom GROBNIK, gradjen od 1977. do 1979. a da je prva trka održana neposredno pred okončanje svih radova 1978. godine. Mnogi ne znaju da je današnji automotodrom od 4.168 metara i 15 krivina svojevremeno bio poligon JUGOSLOVENSKE NARODNE ARMIJE, gde su instruktori auto jedinice sa riječkog TRSATA (medju kojima je bio i autor ovog teksta) obučavali mlade vojnike veštinama vožnje, u poznatim kamionima „džems“ i vozilima „Tam“ . Automotodrom GROBNIK je bio u kalendaru SVETSKE MOTO FEDERACIJE, sa moto trkom VELIKA NAGRADA JUGOSLAVIJE, a na stazi pokraj RIJEKE vozili su nezaboravni majstori brzine, EDI LOVSON, KEVIN ŠVANC, KARLOS LAVADO i mnogi drugi. SVETSKI ŠAMPIONAT U MOTOCIKLIZMU je punih 13 godina održavan na GROBNIKU. Na GROBNIKU su održane i mnoge auto trke ŠAMPIONATA JUGOSLAVIJE.

Djordje Djenić - Mojsvetbrzine.rsčitanja : 594Komentari