home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Binoto i Lekler

Na trci za Veliku nagradu Kine Šarl Lekler je morao da propusti timskog kolegu Sebastijana Fetela. To je kasnije mladog vozača iz Monaka koštalo čak i četvrte pozicije jer ga je pretekao Maks Ferstapen.

Mladi vozač Ferarija je rekao da nije zadovoljan naređenjem iz tima da mora da propusti Sebastijana Fetela, a poručio je i da će neko morati da mu objasni šta se dogodilo. Lekler je drugi vozač Ferarija imao je naređenje u Australiji da propusti Fetela kada je to i u radio dok u Bahreinu baš i nije bio voljan da ustupi pozicijiu starijem i iskusnijem kolegi.

"Razumem kako se Šarl oseća. Šteta za njega, ali je u trci Mercedes bio za nijansu brži. Pokušavali smo da damo Sebastijanu priluku da uhvati ritam Mercedesa u tom delu trke. Nije stvar u tome da dajemo prednost jednom vozaču u odnosu na drugog. Mi smo kao tim probali da uradimo sve što je važno za taj momenat trke. Ako je Šarl ljut, u pravu je. Šteta za njega ali će možda sledećeg puta odluka tima biti u njegovu korist", poručio je šef tima Matia Binoto.

Lekler je posle tri trke na petom mestu u generalnom plasmanu iza Fetela, Ferstapena i dvojca Mercedesa Botasa i Hamiltona. Naredna trka je u Azerbejdžanu 28. aprila.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 312Komentari