home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Moto GP vesti

19 Apr 2019 - 21:41 Sport Link
Valentino Rosi

Rosi: Motocikl bolje radi, deluje da smo dobro počeli

Vozač Jamahe Valentino Rosi je veoma zadovoljan posle trke za Veliku nagradu Amerika u Ostinu gde je zauzeo drugo mesto.

Kada je Mark Markes pao svojom greškom na trci u Ostinu delovalo je da će Valentino Rosi konačno ponovo dobiti jednu trku u MotoGP šampionatu. Ipak Italijan nije imao dovoljno dobar ritam i prepustio je pobedu Aleksu Rinsu koji je na Suzukiju došao do svog prvog trijumfa u karijeri. Devetostruki svetski šampion je i pored drugog mesta zadovoljan napretkom motocikla.

"Pokušali smo da radimo na elektronici, da unapredimo ubrzanje jer smo uvek imali probleme u izlasku iz krivina. Imamo i bolji balans u odnosu na prošlu godinu i motocikl radi bolje. Radili smo i na kočenju motorom, na ubrzanju i na finoći motora. Treba nam vreme jer imamo još neke delove kojima je potreban napredak. Deluje međutim da smo počeli kako treba", kaže Rosi sumirajući utiske iz Ostina.

U svetskom šampionatu sada sledi Heres, koji je često komplikovana trka za Jamahu i Valentina.

"U 2017. godini je bila katastrofa, 2018. je bila bolja, ali imam mnogo problema tokom svih treninga i tokom vikenda. Volim tu stazu ali deluje da nam nije bilo lako tamo u poslednjim godinama. Treba razumeti da tamo nismo jaki, ali možda će nam odgovarati novi asfalt", kaže Rosi.

Izvor: Sportklub.rs

Doviciozo: Markes ne drži sve pod kontrolom

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo rekao je da greška Marka Markesa na Velikoj nagradi Amerika pokazuje da situacija sa njegovim velikim rivalom nije idealna.

Markes je sezonu otvorio drugim mestom u Kataru, zatim je bio dominantan u Argentini, a činilo se da je na savršenom putu da nastavi niz pobeda na Velikoj nagradi Amerika, na kojoj nikada ranije nije pretrpeo poraz. Međutim, u trenutku kada je imao tri i po sekunde prednosti vozač Repsol Honde je izleteo sa staze i nije uspeo da završi trku, pa je Doviciozo zahvaljujući četvrtom mestu u Ostinu preuzeo prvu poziciju u generalnom plasmanu.

Italijan je istakao da je Markesova greška dobra za sam šampionat, pošto pokazuje da Španac i dalje ima mane.

„Postoje pozitivne i negativne stvari koje mogu da se izvuku iz ovog vikenda, ali je više onih dobrih. Pored toga što sam prvi u šampionatu, mislim da Markova greška pokazuje da ne drži sve pod kontrolom. Većim delom vremena da, ali ne uvek. To je pozitivna stvar za nas, pošto je u prve dve trke uradio nešto potpuno ludo, bio je neverovatno brz. I to je dobro za šampionat“, rekao je Doviciozo, prenosi Motorsport. com

Doviciozo je naglasio i da je Markesovo odustajanje pokazatelj da može da ga izazove u borbi za titulu više nego što je slučaj bio prošle sezone.

„Negativna stvar je to što je ova sezona drugačija. Mislim da će se Suzuki i Rins boriti za titulu, isto kao i Valentino i Mark. Njih trojica i ja imamo veliku šansu. Tu su još neki vozači, ali je situacija u ovom trenutku takva. Nije slučaj kao poslednjih godina kada sam samo ja izazivao Marka pri kraju sezone“, istakao je Italijan.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom Španije u Heresu 5. maja.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 416Komentari