home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dženson Baton

Bivši F1 šampion Dženson Baton učestvovaće na finalnoj DTM rundi na Hokenhajmringu, gde će voziti „hondu NSX-GT“ kao jedan od gostujućih vozača iz japanskog Super GT prvenstva, prenosi Serbiaring.

Baton je fabrički trkač Honde i aktuelni šampion Super GT serije. Naslov je osvojio 2018, u svojoj debitantskoj sezoni, u tandemu s Naokijem Jamamotom. Oktobarsko DTM finale u Baden-Virtembergu uvod je u zajedničku „Trku snova“, koju će nemački premijum turing šampionat i japansko GT prvenstvo u novembru upriličiti na Fudži spidveju.

Za nastup na Hokenhajmringu biće prijavljen po jedan automobil svakog od proizvođača angažovanih u Super GT, Honde, Nisana i Leksusa. Oni će se tom prilikom suprotstaviti DTM brendovima, Audiju, BMW-u i Aston Martinu. Baton je prvi gost koji je potvrdio učešće, dok Nisan i Leksus tek treba da se izjasne o pilotima koje šalju u Nemačku. Operativu će sprovoditi timovi Kunimicu (za Hondu), Nismo (za Nisan) i Tom‘s (za Leksus).

„Tokom moje vozačke karijere bio sam strastveni poštovalac mnogih različitih disciplina vrhunskog auto-sporta“, napisao je Dženson na svom Instagram nalogu.

„Moj plan za period posle Formule 1 oduvek je podrazumevao potragu za novim prilikama i izazovima u tim različitim kategorijama.“

„Oduševljen sam što mogu da kažem da su mi Honda, Super GT promoter i DTM pružili još jednu takvu priliku, jer ću voziti dve poslednje trke DTM šampionata na Hokenhajmringu.“

„I Super GT proizvođači Nisan i Leksus prijaviće po jedan automobil, pa će ionako žestoko konkurentno takmičenje postati još konkurentnije. Jedva čekam da se u to uverim iz prve ruke.“

Osim što se trka u Japanu, Baton se sa ruskim SMP rejsingom takmičio u LMP1 klasi Svetskog endurans šampionata, u kom je debitovao na trci 24 časa Le Mana.

Dok na Hokenhajmring dolaze tri Super GT automobila, u novembarsku uzvratnu posetu Japanu ide čak 15 DTM vozila.

Izvor: Serbiaring

I Leksus i Nisan odredili pilote za gostovanje na DTM finalu

Posle Honde, i Leksus i Nisan imenovali su vozače koji će braniti njihove boje na oktobarskom gostovanju japanskih Super GT automobila na poslednjem DTM trkačkom vikendu.

Dok će za Hondu obe trke na Hokenhajmringu voziti bivši F1 šampion Dženson Baton, preostala dva proizvođača dovešće po dvojicu pilota, od kojih će svaki nastupiti na po jednom sprintu.

U Tom‘s „leksusu LC500“ takmičiće se aktuelni Super GT šampioni Nik Kasidi i Rio Hirakava.

Trkačku operaciju Nisana sprovodiće Nismo, za koji će nastupiti višestruki prvaci japanske serije Roni Kvintareli i Cugio Macuda, najtrofejniji trkač GT500 klase.

Oktobarsko DTM finale u Baden-Virtembergu uvod je u zajedničku „Trku snova“, koju će nemački premijum turing šampionat i japansko GT prvenstvo organizovati na Fudži spidveju od 22. do 24. novembra.

Dok na Hokenhajmring dolaze tri Super GT automobila, DTM tehnika na Fudžiju treba da bude brojnija. Saglasnosti u proceni zasad nema, pa se pominje mogućnost starta šest, deset ili čak petnaest DTM vozila.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 335Komentari