home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ot Tanak

Odakle početi, od ovog vikenda bez premca najbržeg, najveštijeg, najsrećnijeg…..ili od potpuno isto takvog, ALI, u znatno slabijoj kategoriji…već znate…mislimo na OT TANAKA i KALE ROVANPERU!

Estonac OT TANAK, sa „tojotom jaris WRC“ je pobedio na najvećem broju ispita i  sa 10,9 sekundi prednosti ušao u cilj 75. RELIJA VELS, relija koji se boduje za ŠAMPIONAT SVETA. Pobedio je i na ispitu POWER STAGE, koji donosi dodatne bodove. Mogao je na tom ispitu da kalkuliše i da sasvim sigurno, uz manji gas, dodje do kraja, ALI, kao što se već zna, NAJBOLJI VOZAČI SVETA, voze do MAKSIMUMA UVEK…i zato su pored ostalog NAJ…NAJ!

TANAK je sa svojim vozačem JERVEOJOM i uz vrhunsku podršku celog tima TOJOTE, na čelu sa legendarnim i višestrukim reli šampionom sveta TOMIJEM MAKINENOM, vodio veliku borbu sa velikim rivalima, NOJVILOM, OŽIEOM, KRIS MIKOM, EVANSOM….pobedio je i zaradio 25 + 5 bodova, čime je napravio baš veliki korak ka TITULI PRVAKA……koju do sada još nikada nije osvojio. Do kraja ovogodišnjeg šampionata preostaju još samo DVA RELIJA, u Španiji i Australiji i mnogi navijači veruju da će perfektni relista ostvariti SVOJ SAN.

Rovanpera

U kategoriji WRC 2 PRO, ŠAMPION SVETA je postao 19. godišnji Finac, KALE ROVANPERA, sin nekadašnjeg reli vozača HARIJA ROVANPERE. KALE je nedavno postao najmladji fabrički vozač čuvenog tima ŠKODA MOTOR SPORT. Kada jedna kuća, koja možda ima i najugledniju tradiciju u auto sportu, medju mnogim mladim talentima odabere JEDNOG, ….onda je taj mladi gospodin to zaista zaslužio – samog sebe predstavio REZULTATIMA a nikako porodičnim ili rodjačkim vezama….

Peter Solberg

U klasi WRC 2 pobedio je poznati veteran, nekada šampion sveta, 44. godišnji Norvežanin PETER SOLBERG. Sigurno je zadovoljan svojim plasmanom, ALI, bio bi mnogo mirniji i srećniji da mu je njegov SIN, 18. godišnji OLIVER SOLBERG završio reli. OLIVER je posle zastoja u subotu nastavio i u nedelju, ali je na ispitu 22, dakle poslednjem, izleteo sa staze. Ipak, DEBI je za malog OLIVERA bio nezaboravan po dva sjajna ispita, gde je zabeležio za početnika u WRC seriji – FANTASTIČAN PLASMAN plasman. Obratite pažnju.

OLIVER SOLBERG je sa „vw polom GT R5“ na ispitu broj 11, od 25.86km. ostvario JEDANAESTO VREME U GENERALNOM, a na sledećem, 12. ispitu od 22.91 km. je ušao u TOP DESET…..ostvario DESETO VREME U GENERALNOM…medju svim vozačima RELIJA VELS !!!

Sledeći  WRC je zakazan za poslednji vikend ovog oktobra, od 23 – 27. 10. 2019. u ŠPANIJI.

Generalni poredak 75. RELIJA VELS:

1.TANAK – „tojota“

2. NOJVIL – „hjundai“……… + 10.9 sek.

3. OŽIE – „sitroen“…………… + 23.8

4. MIK – „tojota“………………. + 35.6

5. EVANS – „ford“…………….. + 48.6

6. MIKELSEN – „hjundai“…. + 58.2

7. TIDEMAND – „ford“……… + 5.23.8 min.

8. BRIN – „hjundai“………….. + 9.25.0

9. ROVANPERA (WRC 2 pro)…. „škoda“…. + 10.51.1

10. PETER SOLBERG (WRC 2) … „VW polo“…. + 11.36.1

Izvor: Mojsvetbrzine.rsčitanja : 819Komentari