home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hamilton

Kako prenosi Sport Klub, šestostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je da mu je zanimljiva opcija da ostane u Mercedesu po završetku karijere i bude više umešan u rad kompanije Dajmler.

Hamilton je svih šest titula osvojio u bolidima sa Mercedesovim motorom, od toga pet kao vozač nemačkog tima, a jednu Meklarena. Njegov sadašnji ugovor ističe na kraju naredne godine, ali je nagovestio da će ostati u Formuli 1 i posle toga, pošto će 2021. uslediti nova era u šampionatu.

„Ništa nije zapisano u kamenu, ali uživam u ovome što radim sada i ne vidim razlog zašto bih stao kada je takav slučaj. Čekaju nas velike promene i to je veliki izazov za mene kao vozača, da bih iskoristio svoje veštine i sve ono što sam naučio tokom godina da bih vodio svoj tim u pravom smeru razvoja brzog bolida, a i dalje bio konstantan. Ne vidim sebe negde drugde, volim što sam u Mercedesu, što sam deo brenda i istorije. Ideja ostanka u Mercedesu, sa kojim sam otkako sam imao 13 godina, čak i posle Formule 1, i rada u Dajmleru mi je izuzetno zanimljiva. Ali, videćemo šta će se desiti“, rekao je Hamilton.

Britanac je najuspešniji vozač Mercedesa sa 83 pobede, a njegov najbliži pratilac Niko Rozberg ima 60 manje. Takođe ima više trijumfa u bolidima jednog proizvođača, pošto je nadmašio rekord Mihaela Šumahera, koji je u Ferariju upisao 72 trjumfa. To ujedno znači da Hamilton ima deset pobeda u jednom timu manje od legendarnog Nemca, ali ako zadrži formu koju ima u poslednjih šest sezona, mogao bi da ga pretekne do kraja 2020. godine. Na taj način isto može da nadmaši i Šumaherov rekord po broju trijumfa svih vremena, pošto ih vozač Mercedesa trenutno ima osam manje.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 399Komentari