home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lorenco

Kako prenosi Sport Klub, španski motociklista i nekadašnji svetski šampion Horhe Lorenco u 15 časova u Valensiji ima konferenciju za medije na kojoj bi mogao da objavi da završava karireju u MotoGP šampioantu. Na konferenciji će biti šef Dorne Karmelo Espeleta kao i svi španski vozači u šampionatu.

Horhe Lorenco je imao košmarnu 2019. godinu u kojoj je želeo da ponovo oživi svoju karijeru. Iz Dukatija je prešao u Hondu da bude timski kolega Marku Markesu ali je prilagođavanje motoru bilo veoma komplikovano, možda još komplikovanije nego kada je sa Jamahe prepšao na Dukati 2017. godine.

Lorenco je imao najbolji rezultat ove godine u Francuskoj kada je bio na 11. poziciji, a zatim je u Holandiji doživeo povredu kičme zbog koje je morao da pauzira na tri trke. Posle toga je uglavnom bio na začelju i veoma teško se snalazio na stazi. Horhe je takođe govorio da mu Hondin motocikl ne odgovara, a čak je bilo spekulacija da on želi da promeni ekipu na kraju godine. Petostruki svetski šampion ima još uvek važeći ugovor sa Repsol Hondom i to još sledeće godine.

Pred poslednju trku u šampionatu zvanični profil Repsola je podsetio na Horheove uspehe u Valensiji uz podršku za predstojeću trku. 

Lorenco je u Svetskom šampionatu u motociklizmu od 2002. godine. Tri sezone je vozio u konkurenciji do 125 kubika, tri u konkurenciji do 250 kubika kada je na Apriliji 2006. i 2007. bio svetski šampion. Prelazak u MotoGP na Jamahu je značio odmah da je šampionat dobio sjajnog vozača, pa je Horhe već u trećoj sezoni osvojio titulu.

Osim 2010. šampion je bio i 2012. i 2015. kada se borio za tron sa timskim kolegom Valentinom Rosijem. Zbog komplikacija unutar garaže Jamahe rešio je da ode u Dukati. To i nije bio najsrećniji izbor jer se Lorenco teško prilagođavao na italijanski motocikl, mada je za razliku od perioda u Hondi uspevao da dođe do pobeda.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 364Komentari