home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hamilton i Lauda

Kako prenosi Sport Klub, šestostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je da mu mnogo nedostaje podrška koju mu je pružao legendarni Niki Lauda.

Austrijanac je preminuo u martu ove godine, pred Veliku nagrade Monaka, a vozač Mercedesa je prethodno rekao da se „borio sa demonima“ od tada, kao i zbog smrtonosnog udesa Antoana Ibera u Formuli 2, koji se desio tokom trkačkog vikenda u Belgiji.

Lauda je tokom karijere osvojio tri titule, jedini je vozač u istoriji koji je postao šampion i sa Ferarijem i sa Meklarenom, a poslednjih godina je bio jedan od čelnika Mercedesa, već izvršne moći.

„Nedostaju mi poruke od njega. Nedostaje mi razmena video klipova, i dalje čuvam naše prepiske i s vremena na vreme ih ponovo pregledam. Bez njegove njegove podrške verovatno ne bih završio u Mercedesu, ne bih i dalje bio ovde, a smatram da i tim ne bi bio toliko uspešan“, rekao je Hamilton, a prenosi Motorsport. com, „Stalno je išao do čelnika kompanije, tražio je od njih mnogo i u tome je bio najbolji. A sa mnom je bio izuzetno realan, bio je pravi most… Toto je bio trkač, a tu su i ostali čelnici, koji nisu bili vozači, ali on je bio pravi šampion, koji je razumeo i saosećao se sa time koliko je teško pokazati se na stazi iz nedelje u nedelju, ali bio je tu i kada napravite grešku. Zbog toga mi je bio velika podrška i nedostaje mi mnogo“.

Hamilton je ranije isticao da smatra da Lauda nema lepo mišljenje o njemu, ali je to sve bilo pre nego što su se upustili u razgovore oko njegovo prelaska iz Meklarena u Mercedes, do kojeg je došlo krajem 2012. godine.

„Odjednom sam bio u poziciji da moram da donesem važnu odluku u životu, a razgovaram sa Nikijem preko telefona. Pomislio sam: ‚Vau, razgovaram sa trostrukim svetskim šampionom‘, ali ga zapravo nisam poznavao i ne mogu da kažem da mu verujem. Ali, seo sam sa Rosom Bronom i Nikijem i tako je sve krenulo. Rekao bih da smo zavoleli jedan drugoga i da smo postali prijatelji“ istakao je Hamilton.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Clive Mason/Getty Imagesčitanja : 396Komentari