home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Moto GP vesti

11 Feb 2020 - 20:48 Sport Link
Markes

Uzbuna u Hondi: Markes možda mora na novu operaciju

Kako prenosi Sport Klub, Mark Markes će po saznanjima nekih medija morati na još jednu operaciju desnog ramena. On je ove zime već operisao rame ali oporavak po njegovom priznanju nije išao kako treba.

Na kraju prošle sezone je Mark Markes imao operaciju na desnom ramenu, koja je bila slična onoj koju je imao i na prošlogodišnjoj zimskoj pauzi na levom ramenu. Iako je operacija bila manje invanzivna i manje komplikovana, oporavak nije išao kako je planirano pa ni Markes nije imao najbolje testiranje u Sepangu minulog vikenda.

Sada portal Speedweek saznaje da bi Markes mogao ponovo na operaciju i da bi zbog toga mogao da proupusti testiranja u Kataru od 22. do 24. februara. Takođe moguće je da neće voziti na prvoj trci u novoj sezoni 8. marta na istoj stazi.

Izvor: Sportklub.rs

Markesa više brine motor, nego njegovo stanje

Osmostruki svetski šampion Mark Markes rekao je da nije zadovoljan pojedinim aspektima svog novog motora, kao i da je više zabrinut za to da li će Honda biti spremna, nego on.

Španac je u padu tokom Velike nagrade Malezije zadobio delimičnu dislokaciju ramena, koju je pogoršao na testiranjima u Heresu, zbog čega je morao da bude operisan. Upravo to je razlog što Markes nije potpuno spreman dočekao prva predsezonska testiranja na stazi „Sepang“, a posle prvog dana je sâm priznao da mu je stanje lošije nego što je očekivao. Pojavile su se i informacije da će morati na još jednu operaciju, ali se iz Honde za sada ne oglašavaju po tom pitanju.

Do početka sezone vozače čekaju još samo tri dana testiranja u Kataru, a Markes priznaje da nije zadovoljan.

„Što se tiče mog fizičkog stanja, naravno da bih želeo da je bolje, ali sam tokom ova tri dana video da iako nisam na nivou kojem želim mogu da budem brz. Čak sam imao i dobar ritam. Ali, više sam zabrinut zbog tehničke strane. Moramo da nastavimo da radimo, zbog novih stvari koje želimo da isprobamo nije sve jasno, neke nam daju boljitak, ali su vaši protivnici odgovor na to. Oni su napredovali, posebno Suzuki i Jamaha, što znači da mi moramo da nastavimo sa radom“, naglasio je Markes.

Upitan da li misli da bi mogao da se bori za pobedu na prvoj trci da je ona odmah posle testiranja u Maleziji, vozač Repsol Honde je odgovorio:

„Teško je reći. Kada ima ostataka guma na stazi svi su brzi. Svi voze u istom ritmu. Rins je odradio dobar posao, Vinjales takođe, oni su najbrži. Ne osećam da sam mnogo daleko od njih posle 10 krugova, ali sada nisam spreman da izdržim 20“.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 8. marta, a poslednja testiranja na stazi „Losail“ na programu su od 22. do 24. februara.

Izvor: Sportklub.rs

Suzuki planira da zadrži Rinsa i Mira

Ekipa Suzukija blizu je toga da potpiše ugovore na još po dve sezone sa Aleksom Rinsom i Đoanom Mirom, prenosi Motorsport.com.

Šef japanskog tima Davide Brivio jasno je istakao da još ništa nije potpisano, uprkos spekulacijama da je Rins već postigao dogovor sa Suzukijem. Međutim, Brivio naglašava da je jasno kakav je plan njegovog tima.

„Nismo produžili saradnju sa našim vozačima, ništa nije potpisano“, rekao je Brivio, „Međutim, dogovorili smo se dugoročno sa Rinsom, a obojica smo jedan drugome rekli da želimo da nastavimo zajedno. Isti slučaj je i sa Đoanom. Još pre mnogo meseci smo doneli odluku da želimo da zadržimo sadašnje vozače, ali je naša kompanija veoma velika i ima svoje interne procese. Takođe je došlo do promena na tržištvu vozača, nadamo se da ćemo ugovore potpisati ugovore uskoro, o svemu smo već razgovarali i dogovorili smo se“.

Poznato je da su u Dukatiju bili zainteresovani za Mira, pošto su ostali bez šanse da privole Maverika Vinjalesa i Fabija Kvartarara u svoje redove jer su obojica potvrđeni kao vozači Jamahe za naredne dve sezone. Kada je upitan da li je italijanski tim kontaktirao mladog Španca, sportski direktor Dukatija Paolo Ćabati je odgovorio: „Mir će ostati u Suzukiju ako Suzuki to želi“.

Međutim, rizik da bi Mir mogao da ode u neki drugi tim je navodno rešen klauzulom u ugovoru koja se tiče rezultata, što je Suzuki uveo pošto je ostao bez Vinjalesa 2017. godine. Zbog Rinsovih pobeda u Ostinu i na „Silverstonu“, japanski tim navodno može kao posledicu toga da produži ugovor i sa Mirom do određenog datuma.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 8. marta.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 310Komentari