home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tod i Keri

Kako prenosi Sport Klub, generalni direktor Formule 1 Čejs Keri analizirao je kompletnu novonastalu situaciju u kojoj je zbog pandemije virusa korona otkazan početak šampionata, kao i nekoliko trka.

„Protekle nedelje Formula 1, timovi i FIA su se okupili i preduzeli brze i odlučne akcije, koje su deo našeg početnog odgovora na pandemiju COVID-19. Iako trenutno niko ne može da bude siguran kada će se tačno situacija u svetu poboljšati, kada se to i dogodi, mi ćemo biti spremni da ponovo izađemo na stazu i trkamo se. U obavezi smo da našim vernim navijačima omogućimo da uživaju u ovoj sezoni“, navodi se u obraćanju čelnika Formule 1 i dodaje:

„Jasno nam je i da postoji mogućnost za dodatna odlaganja trka u šampionatu, ali i mi i naši partneri očekujemo da sezona krene ovog leta, uz redukovani kalendar, koji će podrazumevati od 15 do 18 trka. Kao što je već ranije i najavljeno iskoristićemo letnju pauzu za vožnju nekih trka, a predviđamo i da će se sezona završiti kasnije nego što je to uobičajeno između 27. i 29. novembra“.

Takođe, Keri navodi da u Formuli 1 trenutno ne mogu da sagledaju detalje i jasniji plan organizacije trka kojima će početi sezona.

„Sada nije moguće pružiti precizniji kalendar zbog fluidnosti trenutno situacije, ali očekujemo da steknemo jasniji uvid u situaciju u svakoj od zemalja domaćina, kao i uvid u pitanje putovanja u te zemlje narednog meseca“, objasnio je Keri.

U ponedeljak je Formula 1 i potvrdila da se zbog pandemije virusa korona odlaže trka za Veliku nagradu Azerbejdžana, a trka na ulicama Bakua trebalo je da počne 7. juna.

To ujedno znači da se početak sezone u Formuli 1 pomera za 14. jun, kada je na programu Velika nagrada Kanade.

Zbog trenutne situacije u svetu već su odložene trke u Kini, Bahreinu, Vijetnamu, Holandiji i Španiji, a otkazane su u Australiji i Monaku.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 193Komentari