home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aleks Markes

Kako prenosi Sport Klub, dvojac Repsol Honde Aleks i Mark Markes je pozvao navijače i MotoGP fanove da obavezno ostanu kod svojih kuća, a takođe su poručili da su veoma uzbuđeni pred virtuelnu trku. Ona je na programu u nedelju od 15 časova, a moći ćete da je gledate na Sport Klubu 1.

Aleks Markes je trebalo da ima svoju prvu trku u MotoGP šampionatu u Kataru. Ipak debi je odložen zbog pandemije koronavirusa tako da će svetski šampion u Moto2 kategoriji morati da sačeka.

"Vozači moraju, imaju obavezu da apeluju na ljude da ostanu kod kuće i moramo da ih ohrabrimo. Ako oni ne mogu da dođu na trke onda mi možemo da donesemo trke do njih. Ja sam pratio savete i izolovan sam, prilagodio sam treninge i sada živim tako da mogu da prošem kroz ovo. Očekivao sam da moj debi u MotoGP bude malo drugačiji ali svakako jedva čekam", rekao je Aleks Markes koji će učestvovati u virtuelnoj trci u nedelju.

"Obično sam prilično takmičarski nastrojen u igrici MotoGP kada igram sa prijateljima, tako da nisam siguran da sam baš početnik ali veoma je teško znati kakav je nivo ostalih vozača", rekao je Aleks.

Uz Aleksa na virtuelnoj trci će učestvovati i njegov brat Mark.

"Svi smo u teškom trenutku i biće veoma lepo da se malo zabavimo i da donesemo malo akcije navijačima. Sve ovo radimo zbog ljudi koji vole MotoGP, da bismo im doneli nešto lepo u ovim veoma teškim danima. Što se mene tiče kod kuće sam i treniram što više mogu", kaže Mark Markes dodavši da jedva čeka virtuelnu trku na stazi Muđelo

"Aleks i ja obožavamo da igramo igricu MotoGP ali sada ćemo biti malo ozbiljniji. Kako god da se trkamo, vozači smo i hoćemo da pobedimo. S ozbirom na to da trka traje šest krugova mislim da možemo da budemo potpuno agresivni i da vozimo što jaće. Jedva čekam".

Izvor: Sportklub.rs

Honda: Bili smo spremni za razliku od Dukatija

Šef ekipe Dukatija Luiđi Dalinja je nedavno rekao da će odlaganje početka sezone maksimalno odgovarati aktuelnom šampionu i vozaču fabričke Honde Marku Markesu. Iz Honde su imali brz i oštar odgovor.

Luiđi Dalinja je nedavno rekao da će odlaganje početka sezone u MotoGP šampionatu odgovarati Markesu koji je imao komplikovani oporavak od operacije ramena. I sam Markes je govorio da se nije osećao komforno tokom testova u Kataru.

"Dukati je trebalo da se pripremi za izazov koji je trebalo da imaju u Kataru. Mi smo jedini koji smo se na vreme spremili i predstavili smo agregate kada je bilo traženo. Od tada je jasno bilo da ako je bilo koji proizvođač pravio nešto čudno sa motorom jasno je da to nije Honda", rekao je prvi tim menadžer Honde Alberto Puđ.

Inače Honda je bila jedini tim koji je ostavio svoje ljude u Kataru i posle završenog testiranja, dok je Dukati svoju ekipu vratio u Italiju.

Mnoge trke MotoGP šampionata su pomerene, a nedavno je pomerena i trka za Veliku nagradu Španije u Heresu i ne zna se kada će se ona voziti.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 637Komentari