home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aleks Markes

Aleks Markes je pobednik prve MotoGP virtuelne trke, nakon što je bio bolji od Frančeska Banjaje.

Digitalna trka je organizovana kako bi se ispunila praznina nastala otkazivanjem starta MotoGP sezone usled pandemije COVID-19.

Na njoj su nastupila 10 vozača, koja su odvezla 6 krugova na stazi Muđelo. Samoj trci su prethodile 5-minutne kvalifikacije, a „pol” poziciju je osvojio Fabio Kartararo.

Međutim, start trke je bio katastrofalan za Francuza, koji se sudario sa budućim timskim kolegom, Maverikom Vinjalesom. To je iskoristio mlađi Markes, koji je izbio na čelu,a pratili su ga Banjaja i aktuelni šampion, Mark Markes.

Trku je obeležilo više sudara, dok su Aleks i Banjanja uspeli da zadrže vodeće pozicije.

Do četvrtog kruga, novi vozač Repsol Honde je imao 1 sekundu prednosti nad Banjajom, a pokušaj takičara Pramac Ducati tima da sustigne Španca se završio udesom. Finalni krug trke je Aleks odvezao bez ikakvih grešaka, prošavši kroz cilj 7 sekundi pre svog rivala.

Vinjales se oporavio od sudara s Kartararom u prvom krugu, pa je na kraju stigao do treće pozicije, sa svega 1,4 sekunde zaostatka za Banjajom. Kartararo je zabeležio najbrži krug trke, u finalnom krugu, stigavši na kraju do mesta broj 4, ispred Marka Markesa.

Aleks Rins i Đoan Mir u osvojili pozicije šest i sedam, ispred Migela Oliveire iz KTM-a.

Naredna virtuelna trka premijerne klase je planirana za 12. april. Raspored trke, kao i imena vozača koji će nastupiti, još uvek nisu poznati, ali Dorna obećava da će se učesnicima prve trke pridružiti vozači Ducati i KTM timova.

MotoGP virtuelna trka, Muđelo - rezultati:

1. Aleks Markes, 6 krugova, 10:38.643s

2. Frančesko Banjaja, +7.093s

3. Maverik Vinjales, +8.496s

4. Fabio Kartararo, +9.968s

5. Mark Markes, +14.416s

6. Aleks Rins, +19.548s

7. Đoan Mir, +23.247s

8. Migel Oliveira, +29.702s

9. Iker Lekuona, nije završio trku

10. Aleš Espargaro, nije završio trku

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 646Komentari