home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rosi

Kako prenosi Sport Klub, devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da još nije doneo odluku da li će nastaviti karijeru ili ne, ali da će ostati u Moto GP šampionatu samo ako bude smatrao da je dovoljno konkurentan.

’Doktoru’ na kraju ove sezone ističe ugovor sa Jamahom, koja je već najavila dolazak Fabija Kvartarara na njegovo mesto sledeće godine. Japanska kompanija je, međutim, Italijanu obećala fabrički motor u Petronas Jamahi, a o dogovoru se spekuliše već nedeljama.

„Moj plan je bio jasan, da promenim nešto u timu i da sačekam do leta da shvatim da li mogu da budem konkurentniji nego prošle godine. To je za mene ključno. Želim da nastavim karijeru, ali samo ako sam konkurentan. Nažalost, zbog ove situacije moram da donesem odluku bez vožnje trka, što mi otežava posao. Moram više da razmislim, pokušam da bolje razumem sebe iznutra, da li imam snagu i motivaciju“, istakao je Rosi u intervjuu za zvanični sajt Moto GP šampionata, „Imam dobru priliku sa Petronas Jamahom, koja je vrhunski tim, što je pokazala prošle godine sa Kvartararom i Morbidelijem. Mlad je tim, sa mladim momcima, ali tu je veliki broj ljudi koje već poznajem, a takođe imaju sjajnog sponzora kakav je Petronamajas. Za mene je to veoma dobra opcija. Sada samo treba sam u sebi da odlučim da li imam dovoljnu motivaciju da nastavim“.

Rosi je istakao da još nije došao trenutak da razgovara sa prvim čovekom Petronas Jamahe Razlanom Razalijem, koji je izrekao mnogo lepih reči na račun ’Doktora’, ali je dodao i da ne želi da on vozi za njegov tim samo da bi vozio.

„U ovom trenutku razgovaram samo sa Linom i Jamahom, još nisam direktno sa Razlanom, ali mi se svidelo to što on kaže. Osećam isto, ne želim da odem u Petronas samo da bih vozio svoju poslednju sezonu ili da bi to bila oproštajna turneja. Ako se budem trkao daću 100 odsto od sebe, ako budem mislio da mogu da budem konkurentan i da se borim za podijume. Imam dve opcije – Petronas ili povlačenje, videćemo“, rekao je Rosi .

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 177Komentari