home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Reli

Podsetimo….Prvi Zlatiborski reli je 2012. dobio mladi beogradski vozač Nikola Miljković, ispred Vladice Rabrenovića i Mileta Cvjetićanina. U najslabijoj klasi pobedio je Ivan Maksimović, jedina dama je bila Jelena Jovanović a debitovao je i završio na petom mestu Nenad Vićentić. Odustali su favoriti, Todor Stamenković i Vladimir Zečević…..pred nama je novo izdanje ove revije reli automobila u Srbiji…

„Zlatiborski rally – Gold Gondola 2020“ otvara sezonu Šampionata Srbije u reliju 27. juna.

Šampionat Srbije u reliju ove sezone otvara Zlatiborski reli – Gold Gondola, koji će se voziti na Zlatiboru 26. i 27. juna, a u organizaciji ASU „U3 Rally Team-a“ iz Užica.

Takmičenje počinje u petak 26. juna, kada će se održati tehnički pregled i verfikacija takmičara, kao i ceremonijalni start, dok bi se u subotu 27. juna vozilo šest brzinskih ispita na dve različite lokacije, ukupne dužine 58,32 km. Reli se boduje za Nacionalni reli šampionat Srbije i Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije.

Reli

Aktuleni šampion Srbije u reliju Aleksandar Dučić otkrio nam je više detalja o samom takmičenju isped kluba organizatora, kao i organizaciji samog relija.

„Prvi reli ove sezone, prema trenutnom kalendaru takmičenja Šampionata Srbije, održaće se na Zlatiboru 26. i 27. juna. Organizator je moj matični klub iz Užica ASK „U3 Rally team“, uz generalno pokroviteljstvo opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor i JP Gold Gondola“, istakao je Dučić.

Reli je zamišljen kao jednodnevni, sa kompaktinim itinererom ukupne dužine 98,31 km, a brzinski ispiti na ovoj planini važe za izuzetno atraktivne i zahtevene, a kao takvi redovno privuku i veliki broj publike.

„Verifikacija posada i tehnički pregled automobila je u petak ispred hotela „Palisad“ od 14.00 časova, dok je ceremonijalni start u 20.31 sati. U subotu imamo šest brzinskih ispita, a voze se tri kruga. Prvi brzinac startuje u 11.19, a poslednji u 15.04. Mogu da kažem da za reli već sada vlada veliko interesovanje domaćih, a i inostranih posada, pogotovo iz Bugarske, dok je prijem prijava uveliko u toku. Iskoristio bih priliku da pozovem sve da dođu na Zlatibor i isprate ovo takmičenje, a i iskoriste priliku da uživaju u jedinstvenom ambijentu u našoj zemlju. Što se tiče mog tima nije došlo do bitnih izmena u odnosu na proteklu sezonu, ostajem sa istim timom u istom autmobilu“, rekao je Dučić.

Prvi brzinski ispit je „Sušica 1“ dužine 7,08 km i startuje u 11.19, zatim sledi „Gondola 1“ u 11.34 i dužine je 12,36 km, a zatim sledi i prvi servis. Drugi krug je identičan, „Sušica 2“ počinje u 13.04, dok bi prva posada na „Gondoli 2“ trebalo da startuje u 13.19. Poslednja dva počinju u 14.49, odnosno 15.04 časova, dok se prva posada na cilju ispred Palisada očekuje tačno u 16.00 sati.

Djordje Djenić / Mojsvetbrzine.rsčitanja : 755Komentari