home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rosi

Valentino Rosi je odvezao svoje prve krugove na jednoj gran pri stazi još od završetka katarskog MotoGP testa 24. februara, nakon čega je usled eskalacije pandemije virusa korona odložen start sezone.

Italijan, koji trenutno razmišlja o tome da li da produži svoju rekordno dugu karijeru prelaskom u Petronas tim naredne sezone, pridružio se Franku Morbideliju, koji bi mu u slučaju da pređe u Petronas 2021. godine, postao novi klupski kolge, a društvo su im pravili i ostali vozači članovi VR46 akademije, Luka Marini, Stefano Manci, Marko Beceki i Andrea Minjo.

Slike koje je „Doktor“ objavio na društvenim mrežama potvrđuju da je vozio Yamaha R1 superbajk.

Mizano će 13. septembra biti domaćin trke za veliku nagradu San Marina, a kako sada stvari stoje, ta runda će biti vožena bez prisustva publike. Druga  trka na  Mizanu bi mogla da se vozi vikend pre ili posle te, a bila bi zamena za trku za gran pri Italije, koja se inače vozi na Muđelu.

Osim Rosija i Morbidellija, Aleks Rins je još jedna MotoGP zvezda koja je nedavno imala priliku da izađe na stazu. Španac je zajedno se nekim kolegama iz Moto2 i Moto3 klase odvezao nekoliko krugova na stazi Katalunja u Barseloni.

Rosi - čiji je čuveni moto ranč odnedavno otvoren za treninge – proveo vikend u motokros vožnje po Ferminjanu. Sve je to deo njegovih priprema za start MotoGP šampionata, koji bi po aktuelnom rasporedu trebalo da krene na Heresu, 19.jula.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 254Komentari