home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

DTM prepravio kalendar

3 Jun 2020 - 19:16 Sport Link
DTM

DTM organizator izašao je u javnost sa novom verzijom kalendara za 2020. godinu.

U pitanju je potpuno prepravljen takmičarski raspored, koji su izdiktirala prošla i aktuelna ograničenja u vezi s covid-19 pandemijom. Uprkos svemu, on predviđa 10 rundi i 20 trka, koliko je bila i izvorna namera organizatora. Sve je moralo da bude spakovano u vrlo kompaktnu sezonu koja startuje u julu a završava u novembru, ali sa krcatim rasporedom tokom avgusta, septembra i oktobra i sa čestim uzastopnim trkačkim vikendima.

Težište sportskog programa je na Nemačkoj, tri puta se gostuje u Belgiji i jednom u Holandiji, a s kalendara su otpale staze u Rusiji, Britaniji i Italiji – Igora drajv, Brends Heč i Monca.

Kako je i obećano, sezona startuje sredinom jula na ulicama Nirnberga. Lauzicring će u avgustu biti domaćin dva uzastopna trkačka vikenda, kao i Nirburgring u septembru i Zolder u Oktobru. Po jedna runda biće upriličena na Asenu, Spa-Frankoršampu koji na prvobitnom kalendaru nije figurisao, kao i na novembarskom finalu čija je tradicionalna lokacija Hokenhajmring.

Ukupno šest trka (Asen i dupli Nirburgring) biće održano u samo 14 septembarskih dana. Inače je za tromesečje avgust/septembar/oktobar i period od 12 sedmica zakazano čak osam trkačkih vikenda i organizator pretpostavlja da će to biti prelomna faza sezone.

Još dva detalja vredna pažnje: Spa se na DTM kalendaru poslednji put našao 2005. godine, prvi par trka na Nirburgringu biće vožen na punoj distanci GP staze, a drugi na skraćenoj konfiguraciji, nekorišćenoj od 2003. Za povratak nemačke premijum turing serije na scenu predviđene su detaljne mere zaštite od zaraze korona virusom, koje će se dalje prilagođavati u zavisnosti od razvoja situacije. To je bio i preduslov da trke uopšte krenu, i one će prema osnovnom planu biti vožene bez gledalaca na licu mesta. Puštanje publike na tribine biće razmotreno čim to bude moguće i opravdano sa zdravstvenog i bezbednosnog aspekta.

Na šest rundi DTM će imati i prateći program u vidu novoosnovane GT4 serije pod imenom DTM trofej. U ovom trenutku, za to prvenstvo prijavljeno je dvadeset automobila i oni treba da se trkaju na Spa, Lauzicringu, dva puta na Nirburgringu, jednom na Zolderu i Hokehnajmringu. U prateći program bi mogla da uđe još neka serija, o čemu se odlučuje u nedeljama koje dolaze.

DTM kalendar 2020. (runde označene zvezdicom zavise od odobrenja vlasti)

10–12. jul – Norisring (Nemačka)*

1–2. avgust – Spa-Frankoršamp (Belgija)**

14–16. avgust – Lauzicring (Nemačka)

21–23. avgust – Lauzicring (Nemačka)

4–6. septembar – Asen (Holandija)

11–13. septembar – Nirburgring (Nemačka)

18–20. septembar – Nirburgring (Nemačka)

9–11. oktobar – Zolder (Belgija)

16–18. oktobar – Zolder (Belgija)

6–8. novembar – Hokenhajmring (Nemačka)

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 163Komentari