home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mišel Halder

Nemačka automoblistkinja Mišel Halder, za volanom “honde”, ispisala je stranice istorije na belgijskom Zolderu. Ona je trijumfovala je u drugoj trci TCR Evrope i postala prva dama u ovom takmičenju kojoj je to pošlo za rukom.

Slavlje “honde“ je upotpunio Danijel Lojd osvaljanjem druge pozicije, dok se na trećem mestu našao Danijel Nađ u “hjundaiju“. Na startu je Mišel pretekla Lojda, dok je iza njih došlo do kontakta između Žilijena Brišea u “pežou“ i Andreasa Bakman u “hjundaiju“, posle kojeg su obojica morala da odustanu.

Majk Halder je vršio veliki pritisak na trećeplasiranog Nađa, a velika bitka vodila se između Nikole Bart u “audiju“ i Mata Homole u “hjundaiju“, koju je jučerašnji pobednik u trci 1 dobio. U četvrom krugu Pepe Oriola u “hondi“ je pretekao Samija Taufika u “audiju“ u borbi za osmo mesto, a zatim se dao u poteru za Homolom.

Samo krug kasnije Španac je sustigao Slovaka, a toj borbi se priključio i Taufik. U 13. krugu Oriola je, posle velike borbe, uspeo da pretekne Homolu, koji se sada našao pod velikim pritiskom Taufika i Tedija Klerea u “pežou“.

Mišel Halder je bez ikakvih problema trijumfovala ispred Lojda i Nađa, koji je u samom finišu odoleo velikom pritisku Majka Haldera. Time je mlada Nemica još jednom pokazala da je odluka da ona i njen brat pređu iz TCR Nemačka u TCR Evropa bila pravi potez.

Mahdi Benani u “audiju“ je završio kao peti, dok se na šestom mestu našao Nikola Bart. Oriola je bio sedmi, dok je Homola uspeo da se odbrani i kroz cilj prođe kao osmi, dok su Tedi Klere i Džon Filipi kompletirali prvih 10. Taufik je u samom finišu izleteo, tako da je na kraju morao da se zadovolji 11. mestom.

TCR Evropa se nastavlja za dve nedelje, kada karavan putuje u Italiju, na legendarnu Moncu.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 265Komentari