home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

16 Okt 2020 - 23:42 Sport Link
Vijetnam

Ništa od trke u Vijetnamu

Kako prenosi Sport Klub, ovogodišnja trka za Veliku nagradu Vijetnama je definitivno otkazana. Prema prvobitnom kalendaru trebalo je da se održi aprilu, ali su organizatori odlučili da je privremeno odlože. Sada je stigla potvrda da takmičenja u Hanoju definitivno neće biti zbog pandemije koronavirusa.

"Nismo u mogućnosti da ugostimo najuzbudljiviji karavan na svetu zbog pandemije koronavirusa. Bila je to teška odluka, ali u ovom trenutku jedina moguuća, jer je nemoguće da se ispune svi bezbednosni protokoli", rekao je Le Ngok Či, izvršni direktor trke.

Vijetnam je prošle godine potpisao desetogodišnji ugovor sa najbržim karavanom, koji je državu košta 60 miliona dolara godišnje. Staza duga 5.565 kilometara je već bila spremna, a cilj dolaska formule je promocija i lepša slika Vijetnama u svetu.

Dugo vremena se Vijetnam odlično nosio sa pandemijom. Međutim, brojevi su u poslednje vreme počeli dramatično da rastu. Na dnevnom nivou je preko hiljadu zaraženih, a u petak je prijavljeno i 35 smrtnih slučajeva od posledica koronavirusa.

Izvor: Sportklub.rs

Hamilton: Nema potrebe za poređenjem šampiona

Prošle nedelje na stazi Nirburgring Luis Hamilton se još jednom upisao u istorijske knjige formule jedan. Britanac je trijumfom u Nemačkoj stigao do 91 pobede u najbržem karavanu i na večnoj listi se na prvom mestu izjednačio sa Mihaelom Šumaherom.

Već u Portugalu za dve nedelje imaće priliku da se osamostali na vrhu. Sada je postalo i vrlo realno da Hamilton dođe i do magične cifre od 100 pobeda.

“Iskreno za mene je veoma teško da određujem moje mesto u istoriji ovog sporta. Imam neko svoje viđenje stvari, al ne znam koliko je to realno. Naravno da sam gledao kako se u drugim sportovima pomeraju granice i kako se ruše rekordi, koji su dugo stajali u prošlosti. I drugačije kada to posmatrate sa strane i ne učestvujete direktno u tome. Znam samo da još nisam rekao poslednju reč. Imam prostora za napredak i mogu još dugo da vozim na vrhunskom nivou”, istakao je Hamilton.

Trenutno u šampionatu Luis ima 69 bodova prednosti u odnosu na Botasa, klupskom kolegu iz Mercedesa. Veoma je blizu da dođe do sedme titule svetskog šampiona i tako se i u tom segmentu izjednači sa legendarnim Nemcem.

“Lepo je kada imate sve te pobede. Međutim, za mene je mnogo važnije ono što radite kada izađete iz bolida. Iskreno nikada nisam želeo da me neko pamti van kruga moje porodice. Međutim, ovo neočekivano putovanje donelo je mnogo navijača, sigurno je da će me oni pamtiti. Najvažnije mi je da budem dobra osoba, neko ko je brinuo o svetu u kome živi. Nije toliko bitno da me upamte kao jednog od najvećih vozača, jer imam veliko poštovanje prema onima, koji su u prošlosti nosili formulu. Nema potrebe za poređenjem sa šampionima, jer smo svi mi različiti i jedinstveni”, istakao je Hamilton.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 202Komentari