home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Romeo Ferraris Alfa Giulia za ETCR

Svetska premijera “alfa romeo đulije ETCR”, koju je stvorio tjunera i konstruktor Romeo Feraris, održana je na Motorland Aragonu.

Kako piše Serbiaring,prvi električni trkački turing model sa znakom krsta i zmije otkrili su Mikela Čeruti, šefica Ferarisove operative i Žan-Karl Verne, pilot zadužen za njegov razvoj i prva violina WTCR postave kuće iz Opere.

“Đulija ETCR” projektovana je za učešće u Pure ETCR šampionatu, koji treba da startuje iduće godine. Obojena je u ‘Romeo Feraris crvenu’ sa grafičkim detaljima koji su refleksija na strujno kolo i ukazuju na elektroautomobile kao budućnost automobilskog sporta.

To je treći automobil izrađen po konceptu prve multibrend električne turing serije, posle “kupre e-rejsera” i “hjundai velostera N ETCR”. Poput suparnika, i Ferarisova električna “đulija” oslobađa maksimalnu snagu od 500 kW i koristi bateriju Vilijams naprednog inženjeringa, Magelec invertere i menjač, te BrightLoop DC/DC pretvarač.

U prvoj sezoni Pure ETCR treba da održi šest rundi, od čega četiri u Evropi.

Romeo Feraris je tim osnovan 1959, uspešan u automobilističkim i trkama čamaca, u kojima je osvojio 69 značajnijih titula.

“Uvek je uzbudljivo kada se otkriva novi trkački automobil, ali prezentacija Ferarisove “đulije ETCR” predstavlja nešto posebno, jer povezuje čuveno ime i slavnu prošlost u turing trkanju s novim projektom kakav je ETCR”, rekao je tvorac koncepta Marčelo Loti.

“Dosad smo samo viđali crteže i prikaze, ali podilaze me žmarci sada kada u padoku mogu da vidim i auto “od krvi i mesa” – izgleda apsolutno veličanstveno! Jedva čekam da ga vidim na pisti, a ubeđen sam da će zahvaljujući znanju ljudi u Romeo Ferarisu biti konkurentan od prvog dana.”

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 346Komentari