home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
DTM 2021

DTM će 2021. ipak imati osam trkačkih vikenda umesto izvorno planiranih devet i počeće tri nedelje kasnije u odnosu na prvobitno planirani termin.

Prva sezona u kojoj će DTM tehnička osnova biti sportski automobili GT3 specifikacije startovaće 18/20. juna na Nacionalnom autodromu Monca, prenosi Serbiaring.com.

Nemačka tradicionalna serija će tokom godine posetiti četiri nacionalne staze. Norisring i Lauzicring na programu su u julu, Nirburgring u avgustu, a Hokenhajmring je zakazan za početak oktobra i tradicionalno je finale šampionata. Osim u Italiji, DTM će se van granica Nemačke trkati i u Belgiji, Austriji i Holandiji, na Zolderu, Red bul ringu i na Asenu.

Pomeranje starta sezone uslovljeno je pandemijom korona virusa i nadom organizatora da će ona u dolazećim mescima biti ublažena. To bi za posledicu imalo da veći broj rundi serije bude vožen pred gledaocima, a samim tim i zaradu. Tokom 2020. DTM je samo na tri od svojih devet rundi mogao da pusti publiku, i to u veoma ograničenom broju.

Organizator serije je još u novembru u Hokenhajmu predstavio kalendar za 2021. godinu. Izvedene izmene ukinule su gostovanje u Rusiji, na pisti Igora drajv kraj Sankt Peterburga, kojim je krajem maja sezona trebalo da počne. Zato će sezonu otvoriti Monca, koja je sada dobila i definitivni datum, onaj kasniji od dva predviđena u novembru.

Ceo šampionat ponovo je kompaktan i trajaće nepuna tri i po meseca, a FIA je ovakav kalendar potvrdila pre Božića.

DTM kalendar 2021.

18–20. jun – Monca, Italija

2–4. jul – Norisring, Nemačka

23–25. jul – Lauzicring (GP), Nemačka

6–8. avgust – Zolder, Belgija

20–22. avgust – Nirburgring, Nemačka

3–5. septembar – Red bul ring, Austrija

17–19. septembar – Asen, Holandija

1–3. oktobar – Hokenhajmring, Nemačka

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 306Komentari